Sovjetstatens återkomst, och fall?

Monopoliseringen av Sverige ökar i rasande takt. Det sägs att i Sverige ryms bara en debatt och en åsikt åt gången. Det ligger mycket i det och det förklarar en hel del av denna tendens.
Sossarna har alltid velat ha, och hade nästan ett åsiktsmonopol. Det har nu brutits, men de är fortfarande dominerande.
Facket försöker monopolisera tillgången på arbetskraft. Via sina kollektivavtal kräver de intyg om behörighet, certifikat etcetera, som facket själva har kontroll över.
Företag försöker monopolisera rätten att utföra arbete genom att övertyga politiker, byråkrati (myndigheter) och försäkringsbolag att endast företag med viss stämpel ska få utföra arbete. Annars hotar dekret om vite, rivning och nytt utförande av godkänt företag eller att försäkring inte ska gälla.
Politiken och byråkratin vill monopolisera rätten att besluta om privatlivet. Allt man vill göra måste man först söka tillstånd för. Allt som byråkratin inte vill att folk företar sig i egen regi förbjuds, eller försvåras.
Byråkratin utser enväldigt sig själv till smakpolis, säkerhetsexpert, trygghetsinstans, tillståndsgivare, initiativdirigent, investeringsdomare, lönsamhetsbedömare, kulturvakt med mera. Allt som inte uttryckligen är tillåtet är förbjudet tills byråkrat meddelat något annat.
Sverige är på god väg att hamna i den farliga situationen där folket tvingas förneka sina ledare. Utvecklingen i Nordafrika kan väl tjäna som upplysande och varnande exempel.

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.