Håkan Juholt och Carin Jämtin

Håkan Juholt visade sig vara rena slagordsmaskinen på presskonferensen där han presenterades som ordförandekandidat. Vad det blir av det återstår att se. Men kan han leverera trovärdig politik i de frågorna han drog upp får Reinfeldt skärpa till sig. Annars blir han av med jobbet. Helt klart behöver Alliansen motstånd värt namnet. Det gäller för Juholt att plocka ut de delar där den borgerliga politiken är svag i allmänhetens ögon, oavsett om det området varit en svaghet också för sossarna tidigare. Det är där de behöver bli starka.
Frågan är hur mycket han vågar bryta mot partiets traditioner. Trots att det var det han utlovade och det är det han får mandat att göra. Man kan ju alltid önska sig att sossarna ska börja se individen, medborgaren någon gång och inte bara kollektivet.
Det är dock intressant att notera att denne brutus, den första som stack kniven i Mona Sahlin är den som föreslås till ordförande. Är det belöningen för att han vågade gå i täten?
Med tanke på Stig Malms uttalande om nomineringsprocessen och Håkans mustasch, är det inte långt bort att han får smeknamnet Josef Juholt. Han ska nog akta sig för att visa sig i uniforms- eller vegamössa.

Carin Jämtin sa inte mycket på presskonferensen. Av vad jag tidigare uppfattat av henne framstår hon som Marita Ulvskog light.

 

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.