Allemansrätten – anarkirätten del 4

Sedan gör Sandell en tillbakablick på historien angående AR.
Kommen till sidan 36 tar han upp Gunnar Wiktorssons bok om allemansrätten, Den grundlagsskyddade myten. Denna passage har också blivit föremål för debatt på Newsmill.se. Sandell riktar skarp kritik mot Wiktorsson för att han jämför socialdemokraternas motiv för införandet av en allemansrätt med de tyska nationalsocialisternas motiv för liknande lagstiftning. Minst sagt förvånande är det då att Sandell redan i det följande stycket lyfter fram STF:s jubileumsskrifter som motvikt till Wiktorssons bok. Samt i det första stycke där han citerar STF väljer följande passage:

”om ej fosterlandskärlekens heliga eld vaknar hos den, som är i tillfälle att med egna ögon se sig omkring i vårt härliga fädernesland, då kan intet väcka den till lifs, då är den mannen eller kvinnan ej värd att kallas svensk.”

Det liknar väl om något ett präktigt självmål. I sammanfattningen av sin genomgång av AR:s historia skriver han i den tredje punkten att den nationalromantiska epoken haft avgörande betydelse för friluftsintresset. Inte minst för nationell enhet där alla ska med. Så försöker han sig på att i en parentes tillskriva högern dessa tankegångar men samtidigt ge vänstern äran av dess genomförande och att man tänkte internationellt istället för nationellt. Det luktar historieförfalskning lång väg. För nog var det väl nationalsocialisterna som skrev ett icke-angreppsavtal med kommunisterna? Nog var det väl socialdemokraterna som nyligen gick till val på parollen ”alla ska med”?

Det här inlägget postades i Äganderätt och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på Allemansrätten – anarkirätten del 4

  1. Samuel af Ugglas skriver:

    De skattefinansierade ”drakarna” borde intressera sig lite mer för vad Du skriver,
    men det är kanske därför som dom är skattefinansierade, för att undanhålla sanningen från medborgarna? Sverige är verkligen ”Perversien”.

Kommentarer är stängda.