Miljöpartiet på komposthögen?

Maria Wetterstrand är besviken på att Stefan Lövén är socialdemokraternas nye ordförande. Hon är beviken på att en så gammaldags politiker, som står för så traditionella socialdemokratiska idéer blivit deras ledare. Enligt Wetterstrand är han för dålig feminist, för dålig energipolitiker, för dålig samhällsbyggare, för dålig miljöpartist helt enkelt.

Socialdemokratins raskt stigande siffror sedan Lövéns tillträde kanske säger något om vem av de två som har mest trovärdighet. Vem av de två som idag erbjuder det som folk frågar efter. Det skulle inte alls skada med en socialdemokrat som kan sätta miljöpartisterna och deras stolliga idégods på plats.

Exempelvis skulle han kunna peka på att de nya metoderna för utvinning av skiffergas och skifferolja har gjort att elpriserna i USA har halverats på tre år. De kommer återigen, efter 60 år av arabiskt oljeberoende, att vara självförsörjande på olja. De kan till och med bli nettoexportörer igen och inte bara tillfälligt, utan i många år framöver.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Miljöpartiet på komposthögen?

  1. Niklas skriver:

    Det verkar som S siktar åt höger när det gäller skogsbruket i alla fall http://www.skogsaktuellt.se/Default.asp?p=40039&pt=108&m=1422

    Stor skillnad om man jämför med vänsterpartiets skogspolitik http://www.skogsaktuellt.se/?p=39998&pt=108&m=1422 som lär ligga nära miljöpartiets egna skogspolitik.

    • mats skriver:

      Jo, socialdemokrater är normalt något slags realister, även om jag inte är ense med dem om äganderätt och individuell frihet.

Kommentarer är stängda.