I tranedansen

Ett 40-tal markägare runt Hornborgasjön har anmält Naturvårdsverket för sitt sätt att sköta sjöhöjningen som beslutades 1992, mot markägarnas vilja. Allt mer mark blir översvämmad och obrukbar. Allt fler tranor matas in med potatis och spanmål betald med skattepengar. Så många tranor som det varit de senaste åren har det aldrig varit förut.  Bönderna runt sjön förlorar pengar i obrukbar mark och nedtrampad gröda.

Naturvårdsverket skyller ifrån sig och påstår att det inte gått att reglera sjön bättre. Det är nämligen klimatförändringarnas fel. Det är ju förutspått mycket mer regn med klimatförändringen. Nu har inte det slagit in ännu, men det myckna prognosticerade regnet är den krystade förklaringen från myndighetens advokat.

Om man nu haft kännedom i flera års tid om ökande regnmängder, då hade man ju kunnat vidta åtgärder om intresse funnits. Det finns ju gott om folk som försörjer sig på att köra grävmaskin. Nog borde någon av dem varit tillgängliga för att öppna utkoppet från sjön en aning. Men det är väl de vanliga träsktalibanerna som styr på NVV.

Vad det är som är så bra med så obalanserat mycket tranor vid sjön är det ingen som lyckats förklara. Undrar om ens någon ansvarig person försökt?

Det här inlägget postades i Miljö och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på I tranedansen

  1. Samuel af Ugglas skriver:

    Ett bevis om något att socialisterna inte bryr sig om var maten kommer ifrån så länge som deras väljare kan bli lovade att maten skall vara ”näst intill gratis”. Inbillar mig att den tiden snart är förbi med hjälp av tranor, sälar, skarvar och inte att förglömma alla dessa rovdjur som sanslösa politiker tvingat på oss! Arma svenskar!

Kommentarer är stängda.