Juni 2012

Nu är det midsommar och runt om i vårt land tvingar tusentals föräldrar sina egna barn att förnedra sig själva genom att skutta runt och sjunga små grodorna. Föräldrarna anser att det är deras rätt, eftersom de själva blev utsatta för samma penalism som barn.
Samma vuxna som förfäras över att de äldre eleverna på internatskolorna kallar de yngre för tarmar.

En artikel i BLT handlar om två unga flickor som åkt till Rio för klimatkonferensen. De är aktivister och åker dit för att påverka. Tidningen kallar det för ett event. Jo, Woodstock 1969 var ett slags event. Ungefär som 60-talets LSD-drypande happenings var events. Det är partyt som är budskapet.
Jag försökte kommentera artikeln, men tidningen accepterade inte min kommentar. Den störde väl buskapet, sabbade festen.

I Kerstin Davidssons krönika i Land nr 24, påstås att, ”Det har blivit bråk mellan opposition och allianspolitiker kring slakt av obedövade djur i riksdagens miljö- och jordbruksutskott.”
Sysslar de med svartslakt, eller är det politikens heliga kor som ska slaktas?

Eva Eriksson, utredare av djurskyddet, skriver i sin utredning: ”Risken för allvarligt djurlidande är större i verksamhet som drivs i vinstsyfte.” Så bönder, travhästägare, hunduppfödare och djurparker är de värsta djurplågarna. Dags att förbjuda varg i hägn? I synnerhet som det verkar vara mer plågsamt för djurskötarna.

Frankrikes nye, socialistiske jordbruksminister Stéphane Le Foll tycker det är dags att EU tar ett starkare och mer centralstyrt grepp om skogspolitiken inom hela EU. På franska är en fou maskulinum för en dåre, i femininum heter det folle. Men om man kallar en man för folle så menar man fjolla. Hmm.

Carl Jonsson LRF Halland, uttalade på senaste stämman i sin iver att hjälpa LRF ungdom att ”Vi äger inte åkermarken, vi lånar den av LRF-ungdomen.” Jag förstår att han ville snitsa till det. Men det är olyckligt att han använder sig av äganderättsinskränkarnas vanligaste floskel.

Etik är dubbelmoralens sminkade anlete.

Etik är en konstruktion för självförhärligande.

Äganderätt är ett naturligt sätt att avgränsa mellan ditt och mitt.

Kul att sossarna vill tvinga alla att jobba heltid. De kommer att bli jättepopulära bland alla deltidsanställda i vården som nu får stämpla upp till heltid, men tvingas avstå a-kassan eller jobba heltid.

Enligt en opinionsundersökning som presenteras i Aftonbladet är SD tredje största parti efter S och M. C och KD åker ur och MP stampar under 10%. Kunde de borgerliga lägga ner klimatpolitiken och lägga om  miljöpolitiken skulle de säkra en ny valseger.

SLCP – Short Lived Climate Pollutants, det nya och möjligen sista klimathotet. För SLCP är en slaskbenämning på allt som finns kvar i atmosfären och kan tänkas påverka klimatet. Låter som ett sista desperat försök att beskatta och centraldirigera allt.

Ibland får jag för mig att de vanliga medborgarnas galenskap är det enda vaccin som skyddar mot byråkratins ständiga kollaps i totalitär riktning.

Det här inlägget postades i Korta kommentarer och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.