Allt är värre än vi anat

Germanwatch är en av alla dessa klimatalarmistiska organisationer som ropar katastrof. Vilka är det som betalar för allt detta larmande och lögner med statistik?

Nu försöker man slå i oss att klimatförändringarna har åstadkommit en massa väderkatastrofer som annars inte hade inträffat. Aftonbladet sväljer allt med hull och hår. Eftersom detta minsan är statistik från verkliga händelser och inga prognoser! Nu är det svenskarnas semsterparadis, Thailand, det är synd om. En gammal erfarenhet är att alla paradis har sina ormar. Visst, det är underbart i en eller flera aspekter, men det balanseras vanligen upp av andra, mindre angenäma. Det ät lika illa med Sverige. Här har vi nästan ingen jordbävningsrisk, inga tsunamis, inga förödande tornados. Men det växer inte så bra, vintern är lång och kall. Det är bara att välja vilket ”paradis” som passar bäst.

Men snälla Aftonbladet. Eftersom inga klimatFÖRÄNDRINGAR konstaterats med säkerhet de senaste 100 åren (allt faller inom normal variation, sk årsmån), så är det inga klimatförändringar som orsakat dessa VÄDERhändelser. De tillhör det normala klimatet på dessa platser. Ska det vara så svårt att begripa?

Självklart har alla dessa alarmistiska lobbygrupper (här om dagen var det Potsdam Institut)  laddat upp med katastrofrapporter som ska brisera den ena efter den andra under innevarande Doha-konferens, för att tvinga delegaterna att mot sunt förnuft skriva under en massa kontraproduktiva resolutioner.

Även SVT hakar naturligtvis på och larmar om Grönlandsisen, men lämnar ingen länk. Vi får hålla till godo med deras skräckbeskrivning, möjligheten att avgöra själva undanhålls oss. Och det är kanske det allra allvarligaste med hela klimathysterin. Sanningen ska döljas men larmen förstoras. Den svenska geolog SVT valt att intervjua kanske inte har så bra koll. De kunde ha valt att fråga Lennart Bengtsson istället. Men då hade de fått ett annat svar.

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.