Mellan dröm och verklighet

Jag hade en sån märklig mardröm. Jag drömde att jag var i Göteborg och skulle runt på olika ställen i stan. Varje gång jag parkerade bilen stannade en spårvagn och tvingade mig att åka med, fast jag redan var där jag hade tänkt befinna mig.
Dessutom had jag inte de nya personliga zonpassen eller något annat giltigt färdbevis. Så föraren erbjöd sig att vara hygglig och ta emot pengar, om jag hade jämna, fast det inte var tillåtet längre. Men de pengar jag hade i fickan visade sig inte vara giltiga i Göteborg och jag visste in vart jag skulle åka. Så vi blev stående där, dividerande om resmål, pris och betalning.
Att bara släppa ut mig igen till min bil och mitt ärende var inte aktuellt. Är man i Göteborg så åker man spårvagn, punkt slut! Det blev tvärstopp i hela lokaltrafiken, säkringarna brann i luftledningarna och allmänt kaos. Jag tror de släppte ut mig till sist, eller så vaknade jag med en olustig känsla.

Det var en alldeles sann mardröm. Ja, att jag verkligen drömde så och att det skrämde mig. Ett bilfritt Göteborg med kollektivtrafiktvång, vilken mardröm, haha!

Det här inlägget postades i Trafik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.