SVT bedrar

När SVT rapport 18.00 igår berättade om cyklonen Pams framfart i Vanuatu var det inte mycket fakta som redovisades i det två minuter långa reportaget. Två minuter är lång tid i en tiominuters nyhetssändning. Inslaget är från 8.00-10.00 minuter in i programmet. Det var många värdeord om katastrof, avlägset, svårtillgängligt, hjälpbehov etc. På slutet kom deras punch-line.

Allt detta var klimatförändringarnas fel. Men det värsta övertrampet är nog att just de klimatförändringar de hänvisade till, havshöjningen, temperaturhöjningen, de ökade ovädren mm, är just sådant som faktiskt inte har inträffat. Det vill säga att statistiken, bokföringen av noggrann provtagning i verkligheten Jorden runt, inte visar på det som SVT påstår och därför logiskt inte bekräftar påståendet om en klimatkatastrof orsakad av människan.

Att förödelsen är stor och därmed också hjälpbehovet är inget konstigt och inget någon behöver betvivla, men det beror alltså inte på någon klimatförändring orsakad av vårt bilkörande. Cykloner förekommer varje år i det aktuella området. Det mesta är vidsträckt ocean, med små fläckar av land. Det är ett lotteri var cyklonerna träffar.

På andra sidan Jorden inträffar på fredag en annorlunda träff på en ö i en motsvarande ovanlig händelse. Färöarna i Nordatlanden är den enda landmassa på Jorden som denna gång träffas av total solförmörkelse. Norra Sverige får 80-90% solförmörkelse. Inte heller detta naturfenomen beror på koldioxiden från vår bilkörning.

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 svar på SVT bedrar

 1. Jan Suhr skriver:

  Allt beror på våra CO2-utsläpp.

  Kommer ihåg en episod på Nordegren i P1 dagarna efter jordbävningskatastrofen i Japan och den efterföljande Tsunamin. Då i programmet var det en vänsterkvinna, kommer inte ihåg namnet, som hävdade att jordbävningen berodde på människan. Det värsta var att hon fick säga detta vansinniga utlåtande utan att bli emotsagd av programledaren. Man hörde på Nordegren att han inte höll med men han vågade inte gå in i diskussion med kvinnan.

  • matsjangdal skriver:

   Jo, det har förekommit allt för ofta att man i massmedia blandar ihop just jordbävningen i Fukushima med klimatförändringar. Begriper inte att det ska vara så svårt att få det rätt.
   Inte heller havererade kärnkraftverket på grund av en härdsmälta. Det havererade på grund av kombinationen jordbävning-tsunami, med en partiell härdsmälta som följd.
   Det tyska beslutet att panikstänga sin kärnkraft som en följd av denna händelse är dumhet och okunnighet i förening. Naturligtvis ett resultat av framgångsrik men i sak ovederhäftig propaganda.

   • Thomas Gunnarson skriver:

    Aha.. du menar att beslutet att stänga kärnkraften i Tyskland har med klimatet att göra..
    Inte då med Vattenfalls olyckliga hantering av sitt kraftverk som riskerar hela det svenska samhällets existens då moderbolagets ägare är ansvariga för eventuella olyckor i tyska kraftverk enligt tysk lag…
    Fast det har kanske också med klimatfrågan att göra…
    På något sätt…

    • mats skriver:

     Beslutet var Frau Merkels. Det var väl inte bara Vattenfall som drev kärnkraftverk i Tyskland? Att sedan verkställigheten gick igenom så snabbt beror säkert på att M i tydliga ordalag förklarade tysk lag för Vattenfall.
     Den bristande logiken och hederligheten är i grunden Die Grünens och ryggradslösa politiker av andra valörer traskar patrull.

   • Jan Suhr skriver:

    Samma år dog folk som flugor i Tyskland av felgödslade EKO-grönsaker, just sayin’…

 2. kallepelle skriver:

  Ja TG det var EHEC. Några grönentusiaster drabbades av storhetsvansinne och började odla grönsaker för avsalu. Som vanligt visste de inte hur man skulle göra.

Kommentarer är stängda.