Köp inte Stieg Larsson!

Den avlidne författaren Stieg Larsson, han med Millenium-böckerna, var kommunist. Sådana sympatier kan framskymta i böckerna. Han var även med och grundade stiftelsen Expo vilken har till uppgift att  kartlägga, granska och informera om högerextrema och rasistiska tendenser i samhället.

En stor andel av pengarna från hans tidigare böcker har gått till Expo. Med den nya boken, som skrivits av David Lagercrantz kommer en väsentlig del av intäkterna att gå till Expo. Om det blir den succé förlaget förväntar sig kommer Expo att få miljardtillskott!

Detta kommer inte att främja en öppen och saklig debatt om exempelvis invandringsfrågor. Vänstersidan kommer att ha ofantligt mycket större resurser att lägga på propaganda.

När SVTs kulturpanel sitter i morgonsoffan 26/9 och talar om boken finns Kerstin Brunnberg med. Hon är styrelseordförande i statens Kulturråd. Inte vem som helst i indoktrineringssverige alltså. Tidigare var hon programdirektör på Sveriges Radio. Men, hon är också styrelseledamot i stiftelsen Expo!

I morgonsoffan sitter hon och uppmanar folk att köpa boken, eftersom det ger en välkommen kassaförstärkning till Expo. Snacka om jävsituation, både som ordförande i Kulturrådet och som kulturtyckare i SVT! Den statliga mediekoncernen har tydliga regler om att man inte får göra reklam för enskilda företag, produkter och liknande, i deras program. Här sitter alltså en kulturdiktator och uppmanar till bokköp av en specifik bok för att det gynnar en verksamhet som hon är med och styr och har inkomst ifrån.

Kan det svenska medielandskapet och i synnerhet dess kulturetablissemangs propagandistiska agenda beskrivas tydligare?

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Köp inte Stieg Larsson!

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  Allt antisocialistiskt är väl åtalbart och kan straffbeläggas som t.ex. att ha synpunkter på ordförande i kulturrådet?

 2. Upprörd fastighetsägare med mark och skog skriver:

  Och Mona Sahlin sitter i expos styrelse…
  Samma Mona som ska bevaka våldsam extremism sitter alltså i styrelsen för en våldsam organisation som har SÄPOs ögon på sig..
  Expo får även statligt kulturstöd. I år uppgår bidraget från skattebetalarna till hela 475.000 kronor, vilket är ett av de högsta beloppen som betalas ut av Kulturrådet.
  Kulturstöd för att rasera den Svenska kulturen?
  Bidraget till Expo är bara ett i raden av exempel på hur de vänstersympatisörer som kidnappat det statliga Kulturrådet delar ut pengar, som skulle gått till kulturlivet, till sina egna politiska favoritpublikationer. Exemplet Expo är emellertid extra pikant då Kulturrådets ordförande, Kerstin Brunnberg, även sitter i Expos styrelse. Från och med den 1 januari i år är Brunnberg inte längre ordförande för kulturrådet. Beslutet om att fortsatt ge Expo kulturstöd togs emellertid 2014, dvs medan Brunnberg fortfarande satt på två stolar och var höggradigt jävig.

  Ett annat exempel är Bang, en extremt radikalfeministisk, nysexistisk och nyrasistisk tidskrift som ideologiskt står Feministiskt Initiativ nära. Inte heller den tidningen sysslar med något som ens med stor tolerans kan betraktas som kulturtidskriftsverksamhet.
  Bang får i år hela 675.000 kr, dvs ännu mer pengar än Expo.

  Ett tredje exempel är satirtidningen Galago. Tidningen får fortsatt kulturstöd, i år 225.00 kr, trots att man polisanmälts för hot mot journalister. Brottet var dock ursäktligt anser Kulturrådet då det var en högerjournalist, Per Gudmundson på Svenska Dagbladet, som hoten riktades mot.

  I motsats till Charlie Hebdo är Galago ensidigt och hårt vänstervinklad och publicerar endast politiskt korrekt satir, dvs godkänd sådan utifrån marxistisk maktanalys. Det betyder att man kan slå hårt mot borgerligheten men aldrig mot vänstern, göra grov satir om vita, kristna, män, heterosexuella osv men aldrig om svarta, muslimer, kvinnor och hbtq-personer.

  Vi Svenskar, vi är nedlusade av Skatteparasiter. De skall ha allt,
  Sverige är så sjukt..så infekterat..
  Man vill bara skrika…

Kommentarer inaktiverade.