Dawit Isaak och den svenska yttrandefriheten

Idag är det 14 år sedan Dawit Isaak fängslades i Eritrea för att ha försökt bedriva journalistik och ställt obekväma frågor till makthavarna. Världen och i synnerhet journalisterna förfasas över hur den odemokratiska regimen inskränker yttrandefriheten.

Men hur är det här hemma? Här kan man bli polisanmäld för att man säger neger, till och med en som själv är neger (Marika Carlsson). Multikulturalismen hyllas med absurd fanatism. Så multikulturell får man inte vara att man redovisar en avvikande åsikt om multikulturen. Vad är det för multikultur och yttrandefrihet?

Statliga media vägrar publicera något som på minsta sätt ifrågasätter dogmen om klimathotet. Man varvar uttrycken klimatförändringen, klimatförändringarna och den globala uppvärmningen, utan att på något sätt specificera om det rör sig om en generell eller en specifik klimatförändring, eller möjligen flera disparata förändringar. Vari den globala uppvärmningen består, när inget meteoroligskt institut kunnat mäta någon uppvärmning de senaste 18 åren, undviker man att berätta.

Floskler och okunniga påståenden om koldioxidens farlighet, bilåkandet och köttätandets förkastlighet är legio. Journalisterna vet ingenting om någonting, men vill ändå föra ordet i en debatt som urartar till nonsens.

Alla som stoppar en tå i södra Medelhavet klassificeras omgående som flyktingar och måste beredas plats i våra välfärdssystem. Varför det? Vi lägger till och med skattepengar på att med kustbevakningens fartyg se till att så många som möjligt kommer hit, istället för att skjutsa tillbaks dem till sina stränder. Denna ”flyktingpolitik” får inte ifrågasättas i Sverige, för då stämplas man som rasist. Vad är det för yttrandefrihet? Nog liknar det att se grandet i broderns öga, men icke bjälken i det egna.

Stefan Molyneux har sina alldeles egna funderingar kring detta.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen, Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 svar på Dawit Isaak och den svenska yttrandefriheten

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  Episoderna med ”Poseidon” borde göra de flesta svenskar sömnlösa. Ren skandal Fortsättningen följer ju tyvärr här hemma med att kränka och förnedra de få fiskare som finns kvar längs den svenska kusten. ”Havets riddare” kyss mig!

  • mats skriver:

   Jag säger också negerboll om detta bakverk. Vägrar falla till föga för PK-maffians kränkningar av min yttrandefrihet.

  • mats skriver:

   Are’nt we all self proclaimed philosophers? Albeit not all with an online community.

   Om det är kulten till försvar för yttrandefriheten du avser, ja då är jag medlem. Det är till exempel därför jag godkänner dina inlägg, för att du säger det du vill ha sagt. För du säger väl inget annat?
   Stefan Molyneuxs kult? Nej, visste inte ens att det finns en sådan. Den länk till Stefan jag la upp var för att visa på ett annat resonemang än det MSM erbjuder. Hans argumentation håller ihop logiskt.
   Men det kristna kärleksbudskapet då, omsorgen om nästan? Charity begins at home! Är det inte frivilligt och av omtanke så är det varken kärlek eller omsorg. Då är det bara tvång, även mot oss alltså. Det vill säga att ”by proxy” blir våra politiker de som utövar IS våld även mot oss. Vi måste hålla på rätten att tacka nej till det erbjudandet.

   • robert skriver:

    Jag tror inte direkt att vi skulle vara oense om yttrandefrihetsfrågan.

    Jag blev mest fascinerad av möjligheten att bli en ”Philosofer King för bara $50 i månanden.

Kommentarer är stängda.