Hide the decline 2

Som Nils-Axel Mörner snabbt påpekade i söndags har det kommit i dagen att amerikanska NOAA inte behandlat väderdata, temperaturer, korrekt. Jag har läst artikeln i Daily Mail och lämnar här min sammanfattning.

Den så kallade ”Pausebuster” rapporten från NOAA som släpptes precis i tid för COP 21 i Paris har visat sig ha allvarliga fel. I rapporten påstods att det inte varit någon uppvärmningspaus efter 1998. Detta ansåg man sig kunna slå fast med en noggrannhet om sex tusendelars grad Celsius! Imponerande, eller hur?

Nu har NOAAs numera pensionerade expert på att säkra korrekt grunddata dr. John Bates avslöjat att han internt fram till sin pensionering förgävers försökt förmå Thomas Karl att rätta till begågna formaliafel och publicera en rättat rapport.

För Daily Mail har nu Bates berättat detaljerat hur Thomas Karl och NOAA fuskat med grunddata.

 • Man har inte sparat sina rådata på rätt sätt så att de kan lämnas över till andra forskare i oförändrat skick.
 • Man har bytt ut ”opassande” data mot annan data som man ansåg passa medelvärdet bättre.
 • Man har inte redovisat att man gjort på det viset.
 • Man har inte redovisat att det dataprogram man använt varit fullt av buggar och aldrig levererat samma utfall trots inmatning av samma uppgifter.
 • Man har inte redovisat att den dator man använt ”gått sönder” och tydligen kastats, Så nu kan ingen heller analysera vad som hänt för att förstå varför det blev fel
 • Thomas Karl hävdar fortfarande att deras på alla sätt falsifierade rapport stämmer bättre med verkligheten än alla andra.

Flera framstående forskare kritiserar Thomas Karl och NOAA för deras handlande och kräver en opartisk undersökning. Kommer det att ske? Tja, något slags manipulerad undersökning kommer säkert till stånd. Det troligaste är ändå att Trump kastar ut alla beslut om klimathotsbegränsande åtgärder. Om han håller vad han lovat.

Vi andra kan luta oss tilbaka och säga, vad är det vi har sagt hela tiden? Årsmån! Naturliga variationer i ett kaotiskt system med fler variabler än vi kan överblicka låter sig inte beräknas med någon prognosticerande säkerhet. Nej, det kommer naturligtvis att bli en uppslitande kamp om sanningen ända in på målsnöret. Sedan kommer alarmisterna att bråka om själva målsnöret. Det blir som det blir, så blir det bra med det. Koldioxid är i alla fall nyttigt för växterna på Jorden.

PS. Activist Post tycker att ”Three guys in a bar” skulle kunna klara av att döma ut klimatlarmet med den information Bates lämnat.

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Hide the decline 2

 1. JIMMY skriver:

  Håll tummarna för att Donald Trump får Herrens nåd och välsignelse att överleva samt få leva och sitta kvar som USA president åtminstone tills hösten 2017.

  Då har 200 papper och pennan svalnat och bensinen och el strömmen flödar fritt i USA , oavsett om det kommer från kol kärnkraft bensin diesel eller you namne it..

  Då kommer alla länder utanför klimatreligiösa sekt ritual tvångstankar Sveriges öppna gränser springa mot nödutgången samt mera än maximalt med olja och ingen kommer då att vilja eller kunna media SR SVT höra det fula hemska ordet som i visan ”klimatminister”

  • Göran skriver:

   Idioterna i Riksdagen kommer naturligtvis att bestämma att Sverige ska kompensera USA:s dumheter och pålägga svenska folket ännu mer skatter.

 2. Pingback: Faktaresistent media | Frihetsportalen

Kommentarer är stängda.