Alternativ till Annies sång

Annie Lööf spelar ett högt politiskt spel när hon flörtar med sossarna och Stefan Löfven. I potten ligger bland annat borgerlig politik för ansenlig tid framöver, en svekdebatt som får debatten om Fälldins svek i kärnkraftsfrågan att blekna, Sverige som nationalstat, en total kapitulation inför globalismen, med mera.

Jag upprepar dagligen Gösta Bohmans återkommande fråga till Torbjörn Fälldin, är centerpartiet ett borgerligt parti? Han fick aldrig ett konkret svar. Går Annie till S är svaret givet.

Lyssna på följande välkända låt från Schlagerfestivalen 1987. Lasse Holms text är nästan profetisk. Jag saxar stycken här.

Vem är du, vem är jag, levande charader…………….!
Spelar alla roller så bra
Ingen kan väl ana nåt, har förstått
När det gäller kärlek är det dig som jag vill ha
Vem är du, vem är jag, kan vi få kontakt nu

Högt över havet och bort emot land
Stämmer frekvensen så räcker jag fram
Jag är natt, du är dag, liksom eld och vatten
Vindar på ett stormande hav

Det som verkar lätt för dig, svårt för mig
Lite tur är lyckan i det närmaste total
SOS hör du mig längtan gör mig galen
Hoppas på att du ger ett svar
Det är dig jag väntar på, skynda då
Sändare och mottagare samma kanal

https://www.youtube.com/watch?v=MwUSllekbb0

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 svar på Alternativ till Annies sång

 1. Göran skriver:

  Har ni gömt bort centerpartiets och Olof Johanssons samarbete med socialdemokraterna. Både centerpartiet och folkpartiet är inga borgerliga partier. Kanske har varit det men det var länge sedan.

  • Mats Jangdal skriver:

   Nej, inte glömt. Alla förhoppningar om C föll i bitar när jag hörde Olof förklara att han och Göran Persson sedan årtionden varit bästa kompisar.

 2. Claes-Erik Simonsbacka skriver:

  OFF TOPIC!

  EU Proposes Widespread ’De-Dollarization’ Initiatives | Zerohedge
  Publicerades den 3 dec. 2018

  https://www.youtube.com/watch?v=w5tyLioHK9s

  https://www.zerohedge.com/news/2018-12-03/eu-proposes-widespread-de-dollarization-initiatives

  Mvh,

 3. Samuel af Ugglas skriver:

  Det är inte så lite tragiskt att svenska folket skall behöva engagera sig i Annie Lööf, men det säger onekligen en hel del om man tror att hon kan lura till sig väljare som skall ha ett avgörande inflytande över svenska folkets väl och ve. Då måste det vara allvarliga brister i svenska folkets skolgång och oreparabla livserfarenheter.

  • Göran skriver:

   Om man i dagsläget röstar på centern då måste man ha en otroligt låg fantasi. Tror man att skolan måste vara så dålig som den är? Tror man att sjukvården måste vara dysfunktionell? Tror man att det måste vara en massa våld i samhället?

   Är det omöjligt att ta några minuters filosoferande och ställa sig själv frågan hur det kommer sig att något är dåligt och vad som gör att det hela tiden blir sämre?

   Hur kommer det sig att svenskar inte totalförstör en förort medan araber gör det?

   • Åke Sundström skriver:

    Inopportuna men välmotiverade frågor. Men återigen: att i konkreta sakfrågor skylla på centern eller andra partier leder ingen vart. Det epidemiska ljugandet har ju sina rötter i kunskapselitens tigande. De tongivande ”möjliggörarna”.

    Om inte våra professorer inser att de har en förb-d skyldighet att tala sanning, så står vi inför ett nära nog olösligt dilemma. Ett anarkistiskt, genomkorrupt samhälle. Sant likväl att det givetvis är vår riksdag som har det YTTERSTA ansvaret för att de demokratiska garanterna (en fri press och oberoende universitet) inte längre finns på plats. Det är detta förödande SYSTEMFEL vi i första hand bör påminna om.

Kommentarer är stängda.