Jökboet

Stefan Löfven och sossarna vill att överenskommelsen med C och L ska kallas för januariavtalet, JA, inte januariöverkskommelsen, jöken. Men eftersom vi gillar konsekvens i begreppen så tycker vi att om DÖ var vardagsbenämningen på decemberöverenskommelsen, så passar jöken utmärkt på januariöverenskommelsen.

Det gör det också tydligare att överenskommelsen befolkas av jökungar som håller till i jökboet, regeringen. Associationen till dårhuset i filmen Gökboet är avsiktlig. Detta är enbart vad man kan förvänta sig med en av socialismen lobotomerad demokratiprocess.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Jökboet

 1. Thomas Gunnarson skriver:

  Hade inte det varit så komiskt med Jökandet, Jökboet och så hade det varit upprörande… Vi tycks ha en pågående statskupp. Först DÖ, och sedan ett tveksamt val (valmyndighetens märkligheter) som i alla andra länder hade skapat kravaller och så dessa märkliga turer efter valet. JÖK som resultat.
  Jag tror att många numera går med en viss ångest i bröstet… ”Vad är det som sker”?
  Själv så har jag sedan några år tillbaka följt en av dessa huvudpersoner i politiken – Morgan Johansson – men numera skriver jag detta med en viss ångest… Är det lämpligt att uttrycka sina funderingar?

  • Mats Jangdal skriver:

   Det kanske räcker att du uttryckt ångest? Är ju en ganska stark känsla så det blir ett starkt uttryck.

 2. Göran skriver:

  JÖK:en är en vedertagen förkortning eller benämning för Juridisk Översiktskurs.

  Jag skulle vilja kalla det för JIÖ: jubelidiot-överenskommelsen.

  Valet år 2018 uppvisar demonstrativt nackdelen med demokrati på landsnivå. Oupplysta människor väljer andra oupplysta människor att styra över dem.

  Det kommer aldrig att existera en regering, riksdag och myndigheter med kloka upplysta och intelligenta människor. För att det ska bli så måste det finnas människor som är tillräckligt kloka, upplysta och intelligent för att förstå vikten av att först och främst ha bildade människor i styrande ställning. Tyvärr, finns det inte sådana människor i tillräckligt stort antal så att de dels kan påverka och dels välja rätt människor.

Kommentarer är stängda.