Min resa med tjejerna

När jag var sju år visste jag att tjejer inte kunde, de bara sjåpade sig och ville ha uppmärksamhet.

Men tjejerna stod på sig och sa att de visst kunde, och vid åtta visste jag att: ja, ja, tjejer kan också, om de inte sjåpar sig.
Vid nio sa tjejerna att tjejer kan. Jag svarade, jo, jag vet.
Vid 10, tjejer kan. Jo, jag vet.
Vid 11, tjejer kan. Jo, jag vet.
Vid 12, tjejer kan. Jo, jag vet.
Vid 13, tjejer kan. Jo, jag vet, och dessutom får ni högre betyg för det.
Vid 14, tjejer kan. Jo, jag vet.
Vid 15, tjejer kan och vi måste ha positiv särbehandling för att vi är tjejer. Jag vet att ni kan, så någon särbehandling behöver ni inte, ni bara sjåpar er.
Vid 16, tjejer kan och vi måste ha positiv särbehandling nu för att män varit gynnade förut. Jag vet att ni kan, men det finns ingen logik i att ni ska få särbehandling för att ett fåtal män historiskt varit gynnade. Ni sjåpar er.

Vid 20, tjejer kan och ska ha särbehandling. Om ni nu kan, varför vill ni inte klara er själva?
Vid 30, tjejer kan och ska ha särbehandling. Jo, jag vet att ni kan, men varför sjåpar ni er?
Vid 40, tjejer kan och det är synd om oss. Jo, jag vet att ni kan, men inte är det mer synd om er än om andra.
Vid 50, tjejer kan, men hindras av patriarkatet. Jo, jag vet att ni kan och ni hindras inte ett dugg av något patriarkat, tvärtom, ni är gynnade, men det var ett förfärligt tjat.
Vid 60, tjejer kan och måste kompenseras för misogyna strukturer. Jo, jag vet att ni kan och att ni gynnats med högre betyg i decennier. Nu gynnas ni vid anställningar och ni får högre ingångslön än männen. Strukturerna är på er sida, sluta sjåpa er!
Vid 70. Ska vi slå vad att de kommer att tjata om att kvinnor kan, men samtidigt behöver extra stöd, när jag fyller 70 också?

Samtidigt måste det erkännas att utan tjejerna hade det inte gått. Utan deras välvilja, omtanke och omsorg hade livet varit svårt. Men det är den där nånannanismen och särskilt nånannanismen i kollektiv form som förväntas röja vägen för dem, som är svår att fördra.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

9 svar på Min resa med tjejerna

 1. Dolf (a.k.a. Anders Ericsson) skriver:

  Spot on!

 2. Ivar Andersson skriver:

  Är det inte dags att göra något åt skillnaden i medellivslängd mellan kvinnor och män? Kvinnor har bättre betyg i skolan och kvinnor har tagit över skolan men inte har skolan blivit bättre enligt de undersökningar som görs. Varför?

 3. Stefan Eriksson skriver:

  Den här ”nånannanismen” tar sig i vissa fall uttryck i att tjejerna kallar sig för ”influensers”.
  Och tabloiden Expressen står till tjänst med en plattform.
  Bara för att de kan.

 4. Samuel af Ugglas skriver:

  Det finns kanske modiga kvinnor som inte sjåpar sig.
  Ingrid Carlqvist: Slopa den kvinnliga rösträtten!
  https://www.youtube.com/watch?v=KD_TqGxKsQQ#action=share

  • Dolf (a.k.a. Anders Ericsson) skriver:

   Det där var en mycket bra och pedagogisk föreläsning, även om den egentligen inte innehöll något som egentligen var nytt för min del.
   Personligen anser jag att det, inom rimliga gränser, enklaste och rättvisaste vad gäller rösträtt vore att man har viktad rösträtt där ens röst är proportionerlig på vad man bidrar med i netto (dvs. skatt minus bidrag) till det allmänna.

   • Samuel af Ugglas skriver:

    Hur man kan ge rösträtt till offentligt anställda som kan befrämja sin överlevnad med hjälp av en så kallad ”röstsedel”. Jag betraktar en röstsedel som ”mutgodis” och inget annat.
    Det är ett minst lika allvarligt problem.
    Därför, prioritera personröstning i enmansvalkretsar så att valmanskåren kan sparka de politiker som missbrukar sina mandat.
    Reinfeldt och BATRA tycker jag har varit de bästa exemplen som berört mig.

  • Mats Jangdal skriver:

   Jag kommer att träffa henne på lördag 2 februari i Helsingborg kl. 12-14 när vi från Klimatsans ska vara med på demonstrationen på Stortorget där.

   Ni är alla välkomna att delta i demonstrationen!
   Man kan läsa mer här.
   https://www.ingridochmaria.se/2019/01/17/sprangfyllt-med-gula-vastar-demonstrationer-i-sverige/

 5. Niklas skriver:

  När vi ändå snackar om kvinnor, så kom idag en undersökning om kvinnosynen i Afghanistan , där många män anser att kvinnorna där har för stor frihet.
  https://nyheteridag.se/nya-ron-afghanska-man-nobbar-jamstalldhet/

 6. Göran skriver:

  När svenska män hänvisar till hur pass mycket sämre kvinnor kan ha det i andra länder än Sverige, tror dessa män att de på något sätt är bra män. Nej, ni är inte bättre, ni är bara svaga individer som inte kan hävda er rätt mot varken kvinnor eller andra män.

  Kvinnor är biologiskt programmerade att söka sig till maskulina män med ett stort våldskapital. De vill ha en man som kan försvara dem mot andra, men även en man som kan ta kontroll över kvinnan. Kvinnor må tro att en man ska vara en djävla toffelhjälte rent rationellt, men de kan aldrig undertrycka hur biologin fungerar.

  Det kommer aldrig gå att berätta för kvinnor att de kan få det sämre om det blir en massa afghaner eller liknande i Sverige. De kommer bara att se de svenska männen som mesar och välja afghanerna i stället oavsett hur de blir behandlade av dem. Kvinnor har alltid handlat på sådant sätt genom hela människans existens.

Kommentarer är stängda.