Currys kompletteringar

Judith Curry har sammanställt många bra nyheter inom forskningen. Judith Curry är en vuxen kvinna med alla relevanta akademiska och vetenskapliga meriter för att uttala sig kunnigt och välinformerat om klimatet. Det som kan sägas utan att det blir gissningar, spekulationer, domedagsprofetior eller annat.


Detta till skillnad från en rad småflickor som skolkar från grundskola och gymnasium för att kräva att vi andra dövar deras klimatångest.


Här lämnar Curry på sin hemsida länkar till vetenskap värd att uppmärksammas. Som att dödligheten minskar i världen, ny kunskap om topografin under isen i Antarktis, ny kunskap om havsnivåerna i Indiska oceanen de senaste två årtusendena, massbalansen för det Grönländska istäcket, nya satellitdata indikerar nedkylning, ny data visar att temperaturen störtdykt i Perus kustområde de senaste 50 åren, och mycket, mycket mer, på första länken!

Tioårsvariation för reflekterad solinstrålning, kopplingar mellan tropiska variationer i Stilla havet och jordens omlopp, regn i förbindelse med orkanen Florence, dåliga förklaringar till AMO och PDO, känslighet på Indiens klimat för konstbevattning, väderlägen i nordamerikansk vinter, kvantifiering av näringstillskott via sötvatten blandat med försurning vid kusten, och mycket mer i andra länken!

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Currys kompletteringar

 1. Dandersan skriver:

  Tack Mats.
  Brukar följa den klimatskeptiska WUWT och speciellt en skribent fascinerar, Willis Eschenbach, en datorkunnig man med en teori som han förfäktar, Thermostatfunktion längs ekvatorn.
  Han fick inspiration av en av Currys artiklar:
  https://wattsupwiththat.com/2020/01/07/drying-the-sky/
  Summa summarum en tydlig invändning mot CO2 och risken för tipping points. Ekvatorvädret är under kontroll!

  • Mats Jangdal skriver:

   Bra beskrivning av Eschenbach. Har också intresserat mig för termostaten sedan han tidigare presenterade den. Men där fick vi ännu mer kött på benen! (vatten på vår kvarn?)

Kommentarer är stängda.