Religionsfrihet – grund för KU-anmälan

Vi har religionsfrihet i Sverige, grundlagsfäst i Regeringsformen 2Kap 1§, Var och en är gentemot det allmänna tillförsäkrad …
p6, religionsfrihet: frihet att ensam eller tillsammans med andra utöva sin religion.

Klimatalarmismen är en undergångsreligion. Notera skrivningen i grundlagen, ”gentemot det allmänna tillförsäkrad”. Varken riksdag, regering eller några myndigheter har rätten att tvinga oss att tro på något vad det än vara må, inte när det antar skepnad av religion. Vi kan därför heller inte rimligen tvingas delta i denna religions mässor, andakter och religiösa liv i övrigt.
Med klimatlagen har riksdagen olagligen återinfört en statsreligion i Sverige.


En bra PR-kupp vore att KLP KU-anmäler klimatlagen och även meddelar riksmedia att vi gör det. Varför skulle inte ett politiskt parti som ställer upp i riksdagsval, men som inte kommit in få KU-anmäla? Det säger ju något om vad folket missat, när de inte röstat på oss.


Nu säger även övriga paragrafer i 2Kap 1§ att vi inte kan tvingas tro på något sådant som AGW. Så det borde vara lugnt, men för säkerhets skull testar jag här resonemanget gentemot rätten till religionsfrihet. Just perspektivet av AGW som religion avslöjar också tydligare vilken sorts villfarelse det rör sig om.

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Religionsfrihet – grund för KU-anmälan

 1. Niklas skriver:

  Jag tror att det är bara riksdagspartier som kan anmäla till konstitutionsutskottet (KU), samt att anmälarna därtill måste ha en viss procent av riksdagen bakom sig för att KU ska ta upp det. Idag är t.ex. Vänsterpartiet för litet för att ensamt anmäla någon misshaglig minister, utan de behöver stöd för något annat parti (t.ex. Moderaterna) att KU ska kunna ta upp det.

 2. Stefan Eriksson skriver:

  Nja, jag vet inte jag.
  Jag får väl ”tro på” vad jag vill. Jag har också friheten att inte tro på något budskap från samfund med diverse moralpredikningar.

  Däremot tvingas jag vara med att betala understöd till dessa samfund (via skattsedeln och punktskatter), och det är med säkerhet ett förhållande som bara kan lösas med politiska åtgärder.

  Klp. får nog vackert göra som brukligt; att tydligt torgföra sin åsikt och försöka fånga väljarnas intresse på det viset.
  Ex:
  Klp. kommer att avskaffa alla bidrag till alla som gör gällande att klimatet kan förändras med hjälp av dessa bidrag.

 3. Samuel af Ugglas skriver:

  Vi blir aldrig betrodda att skapa ett ”BEFOLKNINGSINITIATIV” för att sparka ministrar eller så kallade riksdagsmän som SKALL representera befolkningen.
  Hellre startar socialisterna ett inbördeskrig i Sverige med mål att ta livet av SVENSKARNA!!!
  Ledsen, det är verkligheten.

Kommentarer är stängda.