G20 och EU leder världen till klimat-energikatastrof

Vad ska man säga? Den senaste rapporten om klimatet från G20 är en riktig domedagsskröna. Skulle världens samlade regergingar nå de mål som rapporten kräver kommer såväl civlisation som demokrati vara fullständigt utplånat, troligen redan 2050, men definitivt 2100!
Nedan en översättning från en artikel i Euractive som skriver om rapporten

G20-rapport avslöjar att medlemsländerna beräknas missa 1,5 °C-målet i Parisavtalet med bred marginal.
G20-länder har sänkt utsläppen, men finansiering till fossila bränslen riskerar att vända denna trend.
G20 kommer att missa det uppvärmningsmål på 1,5 °C som anges i Parisavtalet, enligt klimatrapporten som publicerades på onsdagen (18 november).
Rapporten förutspår att klimatlöften och målsättningar kommer att leda till 2,7 °C uppvärmning i slutet av seklet, det är 0,1% mindre än 2018, men långt över Parismålet om 1,5 °C uppvärmning.
De senaste klimatlöftena från Kina, Japan, Sydkorea och Europeiska unionen skulle minska denna nivå till 2,3-2,4 °C och ytterligare en minskning på 0,1 °C förväntas om Amerika blir koldioxidneutralt 2050.
”Genomförandet av nuvarande mål kommer att leda till en temperaturhöjning på 2,7 °C i slutet av seklet. Det finns ett stort gap. Frågan är hur vi stänger det gapet och hur vi går mot 1,5 °C, säger Deborah Ramalope, teamledare för policyanalys på Climate Analytics.
På grund av pandemin förutspår rapporten att energirelaterade koldioxidutsläpp från G20-länder kommer att vara 7,5% lägre vid slutet av 2020 jämfört med 2019.

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 svar på G20 och EU leder världen till klimat-energikatastrof

 1. Göran skriver:

  Solen kommer nog att hjälpa till att bromsa uppvärmningen. Jag gissar att temperaturen kommer att falla och det blir som kallast runt 2070.

  På TV4 igår ljög de om att stormarna kommer att öka med ökade temperatur. Jag förstår inte hur de får till det när vetenskapen säger att antalet stormar minskar och även dess styrka med ökad temperatur.

  • Mats Jangdal skriver:

   Idag följer SVT i realtid hur en snöby med lite extra vind drar in över Norrland, som om det aldrig hänt förut!
   Trams och svammel är tidens signum.

 2. Stefan Eriksson skriver:

  Läser man vidare i Euractive,s artikel så kan det bara sammanfattas med orden:
  ”Eländes elände, undergången är nära, gör bot och bättring”.
  Vi arma ”satar” som tar livet av oss med CO2.

 3. Dandersan skriver:

  Stor komik att följa medias haussning av klimatfrågan.
  Ett program följde förändringar i naturen med inledning där höjden på sydtoppen av Kebnekaise nu är skrämmande nån meter lägre än nordtoppen-det var det inte när jag gick i skolan.
  Vari består katastrofen av detta?
  Komiken var extra tydlig eftersom det låg snö kvar efter en rekordsäsong.
  Sen var det sköldpaddor från Japan som var invasiva och jagades bort av en man med asiatiskt utseende. De äter upp allt så våra Svenska arter kan inte konkurrera. Komik i kubik.

  • Göran skriver:

   Hälften av floran i Norge är introducerad av människan. Om någon av den försvinner, skriker miljövännerna.

 4. Göran skriver:

  Hur många grader varmare har Sverige blivit de senaste 70 åren? Svar: 0 grader.

  • Åke Sundström skriver:

   Se där ett bra motargument som alltför många skeptiker INTE använder sig av, Fast att det är VARMARE i dag än på medeltiden är ännu viktigare faktum – även det beklämmande sällan åberopat. Det värsta självmålet, enligt min mening.

Kommentarer är stängda.