En liten framgång!

Idag tog Kristianstadsbaldet oklippt in den artikel jag hade här på Frihetsportalen för drygt en vecka sedan. Redaktören Sune Johannesson har svarat som ni kan se. Jag tar hans svar som ett löfte att i fortsättningen redovisa även klimathotskritiska texter. Skicka gärna ett meddelande till honom eller tidningen att ni uppskattar att de tog in texten! sune.johannesson@kristianstadsbladet.se nyheter@kristianstadsbladet.se

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

9 svar på En liten framgång!

 1. K skriver:

  Trägen vinner!

  Angående svaret från redaktören:
  ”kunniga forskare”, ”dagens unga” och ”aktuella böcker” kan enkelt sammanfattas som ”hålla sig väl med makten”.

  Vad skrev tidningen om säldöden när det begav sig 1988, tro? Att det var en viktig fråga och att vi nu måste lyssna på de unga och rösta in MP? Eller sanningen, att det var ett virus?

 2. Göran skriver:

  Mats! Har du någon lista på vilka kunniga forskare som Kristianstadsbladet har gett plats åt?

  • Mats Jangdal skriver:

   Nej, de har hittills endast gett plats åt Rummukkainen och andra alarmister med utbildningsområden med tveksamt värde för klimatfrågan.
   Därför är det lite förvånande att de inte klippte bort min uppräkning av duktiga skeptiker. Nu kan ju folk googla på de namnen och lära sig något nytt. Om de inte går till alarmistiska factchecker troll förståss.

   • Göran skriver:

    Ja, det var ungefär vad jag misstänkte.

    Jag skulle kunna tänka mig att det finns massor med forskare som leker klimatalarmister för att få forskningsanslag, men de vill inte synas i media och bli förknippade med klimatalarmism.

    Därav bristen på kunniga forskare i gammelmedia.

    • K skriver:

     Mycket sannolikt.

     Jag tror förövrigt att du just beskrev ”Åttaklövern” i många andra frågor!

    • Åke Sundström skriver:

     Självklart – pengarna och sinekurerna styr. Och ”lekande” alarmister går säkert att hitta, men dom nog inte så många som du tror. antyder. Knappast några massor.

     I min ögon är ekonomerna de allra värsta lögnhalsarna, t ex de ”forskare” på Svenskt Näringsliv och i olika ”think tanks” som så skamlöst springer den tunga och elslukande basindustrin ärenden. Att Rummukainen och andra meteorologer ljuger spelar mindre roll.

     Tyvärr öder Mats för mycket krut på relativt oförargliga pianister och glömmer de allra största busarna, våra ekonomiprofessorer. T o m en hyllad nestor som Assar Lindbeck, som propagerade för linje 1, utan att själv ha mer än tämligen ytliga kunskaper om elmarknaden. I dag är det Klas Eklund, Kjell Olof Feldts högra hand, som anför ljugarkören.

 3. Stefan Eriksson skriver:

  Har satsningen på en ”klimatfredag” hamnat på ”kulturredaktörens” bord? Vad har kultur med undergångsteorierna att göra?
  Nåja, tidningen väljer väl själva vad som hamnar på sportsidorna eller inte, så för all del,, det kanske är lika bra att det presenteras som en kulturyttring,,, ”klimathysterin alltså”!

 4. Thomas skriver:

  Som många andra frågor under åren som hamnat i ”långbänk” så måste man inse att detta också hamnat i ”långbänk” – och då är frågan förlorad! Efter att man nu bytt administration i USA är ”klimatfrågan” en överordnad politik i större delen av västvärlden.. Men då allt egentligen handlar om ekonomi, sedan tjugo år tillbaka, västvärldens pågående ekonomiska haveri, så måste man ha en gemensam fråga att dölja en rad olika ekonomiska åtgärder för att styra upp allt på banan igen – och detta är klimatfrågans egentliga uppgift. Och givetsvis, alla som vill vara med i spelet måste acceptera spelets nya regler, att klimatet är frågan och spelets yttre ram…

 5. Samuel af Ugglas skriver:

  Har lite svårt att se Sune Johansson har något väsentligt att tillföra. Förväntar mig inte den minsta smula ödmjukhet inför hans tillkortakommande, han blir väl av med jobbet?

Kommentarer är stängda.