Anmälan til GRN

Jag har idag anmält SVT till Granskningsnämnden. Ärendenumret är 12367.

Till Granskningsnämnden

Torsdagen den 23 september var dokumentärfilmaren och journalisten Börje Peratt på plats i Västerås för att dokumentera när tre personer skulle lämna över ett informationsunderlag till en skola i staden där skolan upprättat en station för vaccinering mot Covid 19. Varken de tre personerna eller Peratt med medhjälpare var någonsin innanför dörrarna och de gjorde heller inga försök att tränga sig in. De intervjuade lugnt och sakligt personer utanför.

När de skulle åka därifrån blev de brutalt attackerade av polis som krävde att få beslagta kameran/mobiltelefonen.

I SVT Rapport samma kväll påstods felaktigt att de försökt tränga sig in, ofredat personer, gjort våldsamt motstånd polisen, samt att en polis skadats.

Börje Peratt är över 70 år gammal och en välkänd journalist, före detta medarbetare inom Public Service på både Sveriges Radio och Sveriges Television. Det hade därför varit utomordentligt enkelt för SVT att kontrollera med Peratt själv vad som förevarit.

Som framgår av länken nedan, där både Rapports inslag samt Peratts filmmaterial finns redovisat var Rapports inslag felaktigt på flera punkter. Därför lämnar jag in detta klagomål mot SVT för att de brustit i saklighet såväl som i objektivitet.

Våldsamma poliser skadade journalist som intervjuat vaccinerade ungdomar – Västerås

Bifogar även en länk där Peratt på sin hemsida beskriver sin verksamhet.

Journalist

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Anmälan til GRN

 1. hellertz skriver:

  Jättebra Mats, så enormt viktigt att reagera…

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  Vem vågar ge SVENSKA FOLKET rätten att skrämma ”skiten” ur våra korrupta politiker, innan dess kan socialisterna glömma allt om ”jämlikhet”!
  Bra Mats, tack för det.

 3. tottenypan skriver:

  När samhällsinstanser försöker inskränka åsikts- och yttrandefriheten så är det hög tid att reagera.
  Tack Mats för att du orkar ifrågasätta den alltmer utbredda åsiktsrepressionen. Särskillt då när skattefinansierade SVT, så öppet tar ställning. All heder till dig!

Kommentarer är stängda.