Konspirationsteoriernas Kungar

Militära underrättelsetjänster och spionorganisationer. Jag säger det direkt. Vilka andra inbillar sig så mycket om andra som de?
De ställer upp varje scenario de kan tänka sig. De sprider lögner och propaganda för att kunna ”analysera” motståndarsidans respons. Både visad respons och utebliven respons tas som intäkt för vilda spekulationer, konspirationsteorier om vad motståndaren kan tänkas göra härnäst och vilka syften som skulle föranleda detta.

Nu har för första gången amerikanska B52 bombplan fått fälla skarpa bomber på skjutfältet i Vidsel i Norrbotten. Varför berättar de det? Vad vill de omvärlden ska tänka om det? Att det är ett budskap till någon är helt klart, men till vem? Till Putin? Erdogan eller någon annan som förhalar vår natoanslutning?

Tur man har sett både Arkiv X och Matrix där man tyckte att de var överdrivet fantasifulla om djupa statens avsiktliga döljande av sanningen. Nu är man i vart fall lite förvarnad när avslöjandena droppar in.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 svar på Konspirationsteoriernas Kungar

 1. Pingback: Konspirationsteoriernas Kungar | ulsansblogg

 2. Benny skriver:

  Tror inte ryssarna är speciellt imponerade av B52…Deras luftvärnssystem kan skjuta ner snabbflygande missiler från artillerisystem som Toshka eller Himars. Att plocka ner gamla B52 måste ju vara som att pricka ner kalkoner för moderna luftförsvar. Hultqvist är en idiot och mutkolv, en malaj som kompenserar sin misslyckade militära ”karriär” med att leka krig som skrivbordsgeneral. Han skulle skita på sig om det smäller på riktigt!

  • Mats Jangdal skriver:

   Din analys är nog tämligen korrekt angående verkligheten. Nu var det inte den jag kritiserade, utan militära spioner och underrättelsetjänster och beslutsfattare som fattar beslut på mer eller mindre fria fantasier.

  • Göran skriver:

   Mest skrämmande med Hultqvist, är hans totala brist på karaktär och moral.

 3. Göran skriver:

  Prata med moderata politiker om bakgrunden till Rysslands invasion av Ukraina. Trots att det finns videos på där amerikanska politiker är i Ukraina och lovar både vapen och pengar till Ukraina om Ukraina bråkar med Ryssland, så vägrar moderata politiker medge ens en uns att USA har en inblandning i den militära operationen.

  Kan man rösta på sådana enögda korkskallar?

  • Benny skriver:

   Gäller alla partier i Sverige men från olika ståndpunkter! Hade Ryssland fortfarande varit kommunistiskt hade i alla fall V försökt ha en mer sanningsenligt uppfattning. Nej, man kan inte rösta på sådana avskum som ljuger om i stort sett allting…När är dem ärliga?

Kommentarer är stängda.