Vi måste rädda Vintergatan!

Forskare varnar för att Vintergatan är på väg att börja snurra åt andra hållet, det vill säga åt fel håll! Som det hittills varit har Vintergatan snurrat så att dess spiralarmar knuffar rymdstoff ut från galaxens centrum. Nu varnar vetenskapen för att det finns tecken på att galaxen är på väg att vända riktning, något som aldrig inträffat tidigare under universums 14 miljarder år.

Det råder konsensus bland forskarna att anledningen till ändringen i rotationsriktning är den nedsmutsning av världsrymden som våra radiovågor skapar. Denna effekt av radiovågor har varit känd sedan 1800-talet. Pionjärer som Marconi, Edison, och Einstein tillhör de som hävdade att radiovågor med fel frekvens kunde ändra Vintergatans rotation. Morse menade att man måste ge akt på i vilken ordning man skickar korta respektive långa signaler, om man vill undvika astronomiska bakslag. Vår egen Lars Magnus Ericsson menade att det enda säkra är att kommunicera via tråd, all trådlös kommunikation innebär intergalaktiska risker.

Vad som händer om Vintergatan byter rotationsriktning är att rymdstoff kommer att fösas ihop och ansamlas i galaxens mitt. Till en början. När tillräckligt stor massa ansamlats kommer även större material och slutligen planeter och solsystem dras med. Slutskedet blir en singulär händelse lik Big Bang där all universums materia samlats i en enda punkt och gravitationen blir så stark att hela härligheten exploderar. Ingen kan ännu ge en fullständig förklaring till det hela, men man antar att det är något elektroniskt.

För att hindra en sådan utveckling måste vi människor sluta förgifta universum med våra radiovågor. Därför kommer EU i samarbete med FN rekommendera att européerna brukar sin mobiltelefon endast en dag i veckan, nya mikrovågsugnar kommer endast att ha halv effekt, radio och TV kommer bara sändas via fiber och sändarmasterna monteras ned. Sveriges regering har redan meddelat att Sverige kommer att gå före!

P.S. Miss Universum är så som varande expert tillfrågad vad hon anser om universums framtid. Hon låter hälsa att hon är bekymrad över att tanklösa människor riskerar universums framtid för sin egen bekvämlighets skull. – En del av oss är faktiskt beroende av universum för vår försörjning, universum är en viktig del av vår värld!

(OBS! Inget av detta är sant, det är endast en satir över klimathotet.)

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 svar på Vi måste rädda Vintergatan!

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  Snart kommer politikerna ”lova” att våra LIV förlängs så att vi alla TILLSAMMANS får uppleva detta fantastiska SLUT! Tillsammans lät vi oss vaccineras.

 2. Niklas skriver:

  Problemet med Vintergatan är väl närmast att den kommer att krocka med Adromedagalaxen om sisådär 4,5 miljarder år eller så.

  Annars är det nog en hel del trafikproblem idag, som just kan kopplas till vintergator…

  • Jan Andersson skriver:

   Solen lär ju slockna om fem miljarder år. Tänk på det när ni skriver era testamenten.

   • Niklas skriver:

    Nix! Om ca 5 miljarder år tar vätet slut på solen, som då övergår till att konsumera helium och då blir en s.k. röd jätte, vars storlek lär tangera jordens omloppsbana. Efter ytterligare ett antal miljarder år tar även heliumet slut på solen, var på solen blir en s.k. vit dvärg, som sedan sakta tynar bort.

 3. Göran skriver:

  Jag trodde först att det var ett ”skämt” publicerat fyra månader för tidigt, så att säga.

  Men nu vet vi vad som kommer efter klimathotsbluffen.

  Nä, Mats, du ska inte skoja om sådant här. Man vet aldrig vad det kan få för följder.

  • Benny skriver:

   Bovlund är kanske här och smygläser och får nya uppslag? Man vet aldrig vad den idioten hittar på härnäst….

   • Jan Andersson skriver:

    Jag ler så att mungiporna korsar varann i nacken!

 4. ivarandersson skriver:

  COP27 bestämde att med en ny klimatfond räddar vi klimatet. Utsläppsminskningar behövs bara i i-länderna. Koldioxiden från u-länderna påverkar inte klimatet. 🙂

 5. Pingback: Vi måste rädda Vintergatan! | ulsansblogg

 6. Jan Andersson skriver:

  Det vore ett perfekt aprilskämt, om det inte vore så att 80% av folket skulle ta det på fullt allvar, precis som skämtet om global uppvärmning på grund av koldioxid.

Kommentarer är stängda.