Vi kamouflerar verkligheten

Råkade få ett nummer av tidningen Vi i min hand. Det var majnumret tidigare i år. Jag har inte läst tidningen Vi på kanske 30-40 år eller mer. Det var en sossetidning då och kopplad till Kooperativa förbundet, alltså Konsum, om jag inte minns fel. Den var inte läsvärd då, för den var ett så tydligt propagandaorgan för socialism och annan odemokratisk rättsröta.

När jag bläddrar i detta nummer ser jag att ingen förändring till det bättre inträffat. Jag fastnar för en artikel med titeln ”Klimatångest är vår arvedel” skriven av Ann Lagerström. Jag har ingen aning om vem hon är, men efter att ha läst hennes artikel är jag tvungen att kolla lite. Hon tycks vara född 1955 och alltså pensionär numera, men tidigare har hon varit chefredaktör på Vi. Hon skriver och föreläser en del om filosofi, får jag fram.

Nåväl, artikeln jag läst handlar om klimatet. Lagerström gör till synes en ansats att göra en journalistisk granskning av klimathotet detta valår. Men så är det ju naturligtvis inte, här ska propageras för klimatångest och att ingen förstörelse av civilisationen är tillräcklig för att rädda planeten. Hon nämner för denna falska balans skull att det finns skeptiker till klimathotet. De hon nämner är Ingemar Nordin och Lena Andersson, men dessa avfärdas omgående eftersom ”Vårt fossilberoende, med allt vad det innebär, håller på att driva världen in i en katastrof.”

Hon menar också att de allt färre skeptiker som ännu finns tar till allt mer brösttoner för att nå ut, medan de sansade alarmisterna är i övertygande majoritet. För att driva hem sin teori om klimathotet och att kollektivet människa kan och är skyldigt att rädda planeten.

Till sin hjälp tar hon klimatpsykolog Frida Hylander, Malmö, växtekolog, ekobonde, Pella Thiel, Skenora Värmdö, fd. statsrådet, språkröret för MP, Isabella Lövin, Stockholm, samt filosofiprofessor Folke Tersman, Uppsala. Dessa bekräftar inte bara Lagerströms grundtes att människan är på väg att skapa en irreparabel skada på klimatet, de spär på med ytterligare ångest och kommer med krav på underkastelse till klimatsekten.

Hela artikeln är full av felaktigheter och självändamål för dessa som skapat sig levebröd av klimatbluffen. En av de stora felaktigheterna är tanken om att införa en lag om ecocide, som Polly Higgins lanserade för ett antal år sedan. I Lagerströms artikel tillskrivs intervjupersonen Pella Thiel en stor del av äran. Jag har skrivit utförligt om Higgins med början här. Men den kanske största kullerbyttan är den om filosofen Mary Midgleys avskedsord om att människan är en del av naturen, människan är inte någon som står vid sidan om och kan anförtros ansvar och vårdnad om naturen, därför måste människan (kollektivt) ta ansvar för vårdnaden om naturen. Också denna ”insikt” levereras av Thiel och sväljs hel och hållen av Lagerström.

Med ständigt återkommande lögner och propaganda i media, artiklar som den Lagerström här åstadkommit i Vi och som läses i tusental av i grunden politiskt och vetenskapligt ointresserade människor är det inte konstigt att sanningen om verkligheten har svårt att nå fram. Någon saklig debatt om vad som är lämpligt att ägna politisk kraft åt uteblir därför. Artiklar i samma spår som denna är legio varje valår, i god tid innan valet och hela tiden fram till detsamma, men även efteråt, då som förklaring till varför valet blev en framgång eller ett bakslag.

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 svar på Vi kamouflerar verkligheten

 1. Pingback: Vi kamouflerar verkligheten | ulsansblogg

 2. Thomas skriver:

  Jag var på en föreläsning av Jacob Nordangård när han var i grannkommunen förra veckan…
  Första delen av föredraget var det som hänt fram till år 2019…
  Alltså, Romklubben, Bruntlandrapporten, Stockholmsmötet -92 och sånt..
  Efter pausen, när man själv mediterat över vad som skulle kunna komma, så inte blev man överraskad…
  Lika mycket som man hittat på – före år 2019 – har nu, ja, överträffats – efter – år 2019…
  Milda makter…

 3. uppstigersolen skriver:

  Men, vi är tillräckligt många som inte går på den här bluffen. Jag tar upp frågan med vänner och bekanta när jag får möjlighet. Det gäller att få folk att tänka själva. Tror du på att Jorden kommer gå under om 10 eller så år? Nej, det är ju ingen som gör som jag träffat i alla fall. Men jag läser om några stollar som tror på det.

 4. ivarandersson skriver:

  Lite av klimathotandet de 30 senaste åren.
  ”Vår planet måste ha haft mycket tur trots att den utsatts för ”sista chansen” i 30 år. Den ”sista chansen” som började redan 2001 när alla klimathysteriker samlades i Bonn, och Time rapporterade att det var: Ett globalt uppvärmningsavtals sista chans.”
  https://klimatupplysningen.se/du-far-formodligen-en-sista-chans/

 5. Thomas Ferraton Nilsson skriver:

  Alla dessa fjollor som lever gott på att hota mänskligheten borde tvingas arbeta hederligt för deras uppehälle.

 6. Jan Andersson skriver:

  Dessa människor tror på vad de säger och är inte mottagliga för fakta eller argument. Samma hängivna individer finns i olika sekter ofta med religiösa förtecken. Frågan är hur i hela friden de har lyckats ta sig in i västlig politik och media med sina sjuka predikningar.

 7. Jan Andersson skriver:

  Värre är att all politik i Västvärlden blivit alltmer känslostyrd och avlägsnat sig allt mer från verkligheten. När energifrågan nu blivit alltmer problematisk för alla avslöjas allt mer av den huvudlösa energipolitiken inför våra skräckslagna blickar. Det blir snart uppenbart för alla att vi under lång tid tvingats att anpassa oss till nya system och lösningar som inte fungerar.

  När det gäller elförsörjningen så har kärnkraften återigen accepterats som en godtagbar lösning, eftersom stenkol och olja ger kända miljöproblem (inte klimatproblem).

  Varifrån får värden då merparten av uranbränslet! Ryssland, som vi ska bojkotta. Varifrån har Europa fått stora leveranser av billig olja till fordonsbränsle och energiproduktion? Ryssland, som vi ska bojkotta. Varifrån har Europa fått merparten av naturgas! Ryssland, som vi ska bojkotta – att köpa naturgas från USA är tre gånger så dyrt. Och ingen annan än Ryssland kan leverera uran i de mängder vi behöver, USA får också sitt mesta uran därifrån.

  För Ryssland kvittar det lika, nya köpare i öst tar gärna över leveranserna som vi skulle fått om vi inte hade bojkottat Ryssland. Vi måste hitta nya leverantörer men det blir alltså troligen tre gånger så dyrt. Vi har ju byggt myriader med vindkraftverk istället, som står blickstilla i vinternatten. EU planerar nittiotusen nya runt Östersjön.

  Mitt i denna nog så allvarliga låsning, har Nederländerna beslutat att göra tretusen bönder arbetslösa, med våld om så krävs. Nu ska köttätandet äntligen bort, alla skall tvingas att bli vego!

  Och i vårt Sverige är inte längre en suverän stat utan en provins i den federala staten EU, ett av Schengenländerna. Det är därför vi måste leverera el till Tyskland och därför som bränslepriser och skatt på snus bestäms i Bryssel. Dessutom har vi lämnat över förvaltningen av de svenska skogarna till EU, oavsett vem som äger marken. Under veckan såg vi som ett brev på posten den första åtgärden som ska säkra den svenska skogen som en kolsänka för hela EU: dryckesförpackningar av vätskeboard ska bort och vi ska återgå till returglas igen.

  Sekterister ger sig inte: växande skog konsumerar koldioxíd, samma mängd avges av multnande löv, barr och grenar, alltså ett nollsummespel. Svenska politiker med en gnutta förstånd kvar blir allt längre i ansiktet. Vad ska vi med en svensk regering, som ändå inte får bestämma något utan bara vara underordnade de allt mer maktfullkomliga galenpannorna i Bryssel, som dessutom snart ligger i det första islamska landet i Europa?

  Mitt i detta kaos kommer ett krav på att alla i Europa snart måste köra elbil (och ladda dem) vilket kräver en fördubbling av elproduktionen överallt. Godnatt!

  Ut ur EU nu! Vi har inget att förlora, men allt att vinna. Och naturligvis inget NATO, varför ska svenska ungdomar tvingas till Turkiet för att bekämpa kurder?

Kommentarer är stängda.