Den gröna snaran

”Vi kommer hänga kapitalisterna i det rep vi sålt till dem.” -Lenin.

Vet inte om citatet är äkta, det är rätt länge sedan jag hörde det och sökning på nätet gav inget. Jag har länge tyckt att det var ett lite märkligt påstående att kommunisterna ska använda ett rep som de sålt till kapitalisterna, inte tvärtom, köpt av kapitalisterna alltså. Men så kom jag på förklaringen. Kommunisterna hade alltså redan för hundra år sedan klart för sig att det inte är särskilt svårt att lura kapitalister.

Dingla löften om stora vinster framför näsan på dem så kan man få dem att göra vad som helst. Lova att om de köper det magiska repet som tar bort alla koldioxidutsläpp och räddar klimatet, samtidigt som kapitalisten av detta blir stormrik, då tror kapitalisten på detta. Han inser inte att det är ett kedjebrev med en dödsdom på sista raden.

Löftet om stora förtjänster på grön omställning sockras med subventioner som stjäls från skattebetalarna och med lagstiftning som enbart gynnar de företag som rättar in sig i ledet. Den reklam kapitalisten behöver för sin verksamhet fixar kommunisterna med propaganda i främst media.

När kommunister och andra totalitära regimer anser tiden mogen kommer företagare som tycker det är mums med statlig reglering och stöd till grön omställning, få sina företag beslagtagna av den gröna diktaturen. Vid protest blir de hängda i den gröna snara de så godtroget köpt.

Det här inlägget postades i Frihet, Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Den gröna snaran

 1. Göran skriver:

  Gott och väl kan vi nog säga att den gröna snaran redan är i användning. Dock behövs inga protester utan det är mer av självmord.

  Jag måste säga att jag fäller ingen tår över företag som går i konkurs på grund av att de skulle vara ”klimatsmarta”.

 2. Pingback: Den gröna snaran | ulsansblogg

 3. Samuel af ugglas skriver:

  Det finns ett ordstäv på danska som inte behöver översättas ej heller förklaras, det heter;
  ”Der er ingen fremtid i Danmark før vi hængt den sidste godsejeren i den sidste præstetarmen”.
  I Sverige skulle man kunna tro att LRF tuggar på drapan men vågar inte spotta ut den!

Kommentarer är stängda.