Vindvåldtäckten på svensk natur fortsätter

Dagens gästskribent är Bernd Stymer

Trots att sosseriet med MP förlorade valet 2022 fick en ny regering M+KD+L först bestämma politiken efter att den slutit formellt avtal med Sveriges näst största parti SD. Enligt det avtalet skall varje energislag bära sina egna kostnader, vilket inte kan betyda något annat än att inga subventioner och bidrag från staten Sverige skall ges t.ex. till vindkraftverk, solpaneler, m.m. Också skall de båda lagarna från 2009 om elcertifikat och kvotplikt bort och miljonbidrag av skattemedel som Energimyndigheten fördelar för vindkraften på order från regeringen. Men trots denna överenskommelse fortsätter ett år senare befolkningens miljarder skattepengar att flöda till vind – och solindustrin. I svensk politik gäller tydligen inte avtal för vind och solvansinnet som inget och ingen får hindra att skövla Sveriges natur samtidigt som vansinnet har medfört större plågor för befolkningen än någon tidigare hemsökelse i form av pest, svält eller krig.

Svenska regeringen tillåter nu sitt eget bolag Vattenfall att med nya vindkraftverk skövla folk och land i Bruzaholm samtidigt som självaste vindkramande EU har begärt svar från Sverige varför staten inte sett till i lag att den av miljöåtgärden vindkraftverk påverkade allmänheten inte fått utöva sin rätt till medbestämmande enligt EU:s Mänskliga Rrättigheter och Århuskonventionen. Svenska politiker, valda av partier som inte kan avkrävas ansvar, trixar med förvirrande hänvisningar till alla möjliga lagar som inte har med saken att göra, men med ett enda syfte att i svenska demokratins namn förhindra att det drabbade folket får vara med och bestämma i den fundamentala frågan om att med berörd allmänhens majoritet kunna ändra politiska beslut. EU nöjer sig med att inte få svar precis så som unionen nöjer sig med att deras gällande lag Maskindirektivet, på direkt ministerorder, inte får gälla för maskiner vindkraftverk men för alla andra maskiner i Sverige.

Så har staten Sverige, genom att en partivald överklass får förhindra medbestämmandet, saboterat den alldeles nyss uppnådda demokratin, vars tanke är att varje medborgare med sin röst tar del av alla beslut som rör gemenskapen,

Våldtäckten i Bruzaholm är inte bara ett sabotage mot demokratin i Sverige utan det är en förolämpning och ett hån mot den genom att förövaren Vattenfall tillåts fortsatt ledas av en skrupelfri ordförande, en miljöpartist som får en lön av 1,5 miljoner i månaden.

Varför tvingas befolkningen betala fler vindkraftverk när Svenska Kraftnät i Kontrollrummet visat att all el från dessa maskiner nästan alltid exporteras och bara gör skada för dem som betalar?

Befolkningen har bevisligen dagligen all el den behöver från betalda vatten – och kärnkraftverk och behöver inte farliga vindkraftverken som borde läggas ned omedelbart. Men de partier som blev den nya regeringen och som var med även i regeringen 2009, där de beslöt att trakassera befolkningen med farliga maskiner, nu visar att de ljög före valet om kostnaden för alla energislagen, samtidigt som de inte tycks förstå idiotin med ”den gröna omställningen”.

Ve oss medborgare om dessa lögnare får fortsätta ostraffade.

Det här inlägget postades i Gästlistan, Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

12 svar på Vindvåldtäckten på svensk natur fortsätter

 1. Jan Andersson skriver:

  Om något nytt är bättre än det gamla så behövs inga subventioner för att sälja det nya och det gamla kommer att fasas ut relativt snabbt, först av köparna, strax efter av säljare och tillverkare eftersom det inte går att tjäna pengar på det gamla längre; alla föredrar det nya.

  Varför ska då näringslivet tjäna pengar och inte till exempel ”ta sitt ansvar för miljön”. Jo, utan lönsamhet kan inte näringslivet existera, för ingen medarbetare jobbar utan lön och ingen underleverantör levererar i sin tur utan lönsamhet heller.

  Underleverantörer kan ofta finnas i typ fem nivåer, och den sista vet inte vem den första är, om du själv köper en skruv eller mutter i järnaffären så vet ingen utom om du själv vad den ska vara till.

  Produkter som bara kan säljas med allmänna subventioner är farliga, eftersom leverantören inte kan existera utan köpare som är beroende av dessa stödpengar som utdelas stötvis och nyckfullt och ”kan ta slut” vilket innebär att leverantören måste slå vantarna i bordet den dag subventionerna inte finns kvar längre, och ingen slutkund kan sedan påräkna någon efterservice eller garantiuppfyllade eftersom den normala sunda relationen mellan en leverantör och dess kunder har eliminerats av farbror Staten. Sluga leverantörer fuskar eftersom de ända aldrig behöver stå till svars för sina undermåliga produkter och installationer. Det luktar östtatskommunism lång väg.

  Kom ihåg: av tio möjliga leverantörer är det aldrig någonsin den billigaste som är bäst, men inte heller den dyraste. Men välj i herrans namn någon i den övre halvan; en som kan svara enkelt, tydligt (alltså kunnigt) på dina ”dumma” frågor och som överhuvudtaget svarar i telefon eller email utan att skylla ifrån sig.

  Subventionssystemet innebär att den sunda normala kvalitetsbedömningen av produkt och leverantör har körts över med både häst och vagn vilket i klartext innebär att det går att sälja undermåliga produkter som normalt får en högst begränsad karriär när kunderna jämför sina erfarenheter. Det är därför som svenskar åker omkring i nya kinesiska elbilar av ett märke som redan gått i konkurs i hemlandet och försvunnit från jordens yta.

  Regimer som åsidosätter näringslivets spelregler kan inte kallas annat än totalitära och i längden subversiva; skadliga för landets sunda utveckling. Om makthavarna gör det på grund av internationella kontrakt och utställda löften, desto värre eftersom ingen medborgare gynnas i längden av fulspelet, för vem som än har ”åtnjutit kraftiga subventioner” inbillar sig väl inte att pengarna inte konfiskeras från annan verksamhet, och omöjliggjort till exempel lägre bolagsskatt eller minskade punktskatter (med vederbörliga hanteringskostnader pålagda i all hanteringens faser) och när sanningen går upp så brukar skrattet fastna i halsen.

  Det är många som går omkring och harklar sig i Sverige nu.

  • Göran skriver:

   En ny produkt är aldrig perfekt. Den blir bättre genom att lyssna på kunderna. Men, av vilken anledning ska jag förbättra min produkt om kunderna ändå köper den för att de får en ”rabatt” från staten (skattebetalarna)?

   Att förbättra produkter belyses elegant i SwebbTVs intervju med Sture Åström:

   https://swebbtv.se/w/2oDpTtk1MF5xUyzRyFMRQE

   För övrigt skulle jag vilja se massor med intervjuer med ingenjörer och företagsledare. Varje intervju borde visas för alla skolbarn. Å andra sidan är det nog ingen återvändo på det Svenska teknikfallet.

 2. Ivar Andersson skriver:

  ”Både kommuner och energibranschen är mycket kritiska. Sprickan mellan regeringen och Sverigedemokraterna gör att inget händer i tillståndsfrågor kring vindkraften. Den bedömningen gör Energiföretagen. –Den totala upplevelsen är att det finns en tvehågsenhet från regeringen, säger Lars Andersson på branschorganisationen.”

  Den rödgröna regeringen la sig platt för vindkraftsetableringar i motsats till den blågula. Till och med Vattenfall avbryter ett projekt med havsbaserad vindkraft i Storbritannien och gör en förlust på 5.5 miljarder kronor. Något har uppenbarligen hänt efter regeringsskiftet.

 3. Göran skriver:

  Jag har verkligen svårt att förstå att det inte rent kalkylmässigt kan konstateras att vindkraftverk är ekonomiskt bedrägeri?

  Hur kommer det sig även att så kallade natur- eller miljömuppar inte reagerar på vindkraftens miljöförstörelse och speciellt enorma slöseri med resurser?

  Jag får avsluta med en rolig sak. Några ”anti-olje-muppar” i UK limmade fast sig på en tankbil för att stoppa olja. De glömde dock kolla vad för slags olja tankbilen innehöll. Det var matolja.

  Förmodligen är även limmet tillverkat av olja.

  • Jan Andersson skriver:

   Varför står det inte ett flertal vindsnurror intill varenda större fabriksanläggning i Sverige – egen ”gratis” närprocucerad elkraft låter som en våt dröm…

   Svar: de slipper ändå inte elskatten och ingen elförbrukare (stor eller liten) kan ha mer än en viss procent högst svajig vindkraft i sitt elnät, därför att en absolut stabil elkraftsleverans är en förutsättning för en absolut stabil produktion och jämn hög produktion med den produktkvalitet köparen kräver och förutsätter (t. ex. du själv). Du tolererar inte ens dåligt dasspapper, speciellt inte till det pris det nu säljs för.

   Tanken att medborgarna skall tolerera dasspapper med hål bara för att ”rädda miljön” är befängt galen.

   Och vad ska personalen sysselsättas med de dagar på året som det är tekniskt vindstilla (under 4 m/s) och vindkraftverken kopplas bort, fast vingarna snurrar litet lojt fortfarande, men i otakt?

   • Göran skriver:

    På Max restauranger har de en skylt att de får el från vindkraftverk. Jag har flera gånger frågat personalen vad som händer om det inte blåser, om det inte går att få en hamburgare då? Dock förstår de inte frågan.

    • Benny skriver:

     Resultatet av flumskolan Göran! Bildning och hur samhället fungerar har ersatts med genustrams, tvinga eleverna vandra i kommunalt anordnade bögparader på skoltid, smurfande i telefonerna på lektionstid m m. Jag känner flera lärare och de berättar att läget på många skolor är katastrofal. Men med en obildad allmänhet kan man driva genom idioti som vindkraft!

     • Göran skriver:

      Lite lustigt att allmänheten är så obildad. Vi lever i en tid när vi människor har tillgång till hur mycket kunskap som helt och det mesta är gratis. Fråga är hur det kommer sig att så få tar del av den möjligheten?

      De som är lite smarta borde överge högre utbildning i statliga skolor. Bestäm vad man vill och sök kunskapen via Internet.

      • Benny skriver:

       Ja, i skolorna av idag lär man sig bara en massa PK-skit och se vart PK-mentaliteten fört Sverige och västvärlden? Folk är alltså ”bildade” i skolan för PK-samhället och den globalistiska agendan…

 4. Samuel af Ugglas skriver:

  ”Svenska politiker, valda av partier som inte kan avkrävas ansvar, trixar med förvirrande hänvisningar till alla möjliga lagar som inte har med saken att göra, men med ett enda syfte att i svenska demokratins namn förhindra att det drabbade folket får vara med och bestämma i den fundamentala frågan om att med berörd allmänhets majoritet kunna ändra politiska beslut”
  Bernd & Mats,
  Jag har i säkert 50 års tid påpekat att de personer som sitter på sina sovplatser i det s k ”riksdagshuset” inte är FOLKVALDA. Eftersom de inte är folkvalda utan av degenererade partigängare kan de heller AVSÄTTAS eller SPARKAS.
  Det är den verkligt stora skandalen och katastrofen!
  1978 kom vår familj åter till Sverige från Danmark. Strax efter blev Anders Fogh Rasmussen ny statsminister i DK.
  Han hade innan valet lovat alla danskar heligt, dyrt och lögnaktigt att alla subventioner till vindkraft skulle bort, ca 38 öre/kWh? Hur tror ni det gick?

Kommentarer är stängda.