Medias perversiteter

Tänkte skriva om hur media låtsas vara en seriös förmedling av fakta och nyheter, men gärna lyfter fram det perversa, för det ger klick. Till exempel barn som blir påtvingade felaktiga könsroller, kändisar som gör vad som helst för sitt kändisskap, politiker som framställs som goda när de utan konsekvensförståelse spenderar andras pengar på vansinnigheter, covid-panik, med mera.

Denna medias roll kommer aldrig media att problematisera, diskutera eller analysera offentligt. Inte nu heller, för nu blev ett vänstermöte i Gubbängen utsatt för ett slags Rififi-kupp av några som ville störa dem. Det hela var lika snabbt som ett hundrameterslopp på Stadion. De fem maskerade gärningspersonerna, lyckades spraya lite rödfärg utdela ett par örfilar och efterlämna något slags rökbomb. En person blev rödbrusig av örfilarna. Ingen är identifierad eller gripen.

Genast samlades all media och krävde starka fördömanden från samtliga partiledare mot högerextremistisk terrorism och demokratihot. De anpassade sig mangrant till narrativet och uttryckte bestörtning som liknade innantilläsning från manuskript. Även Jimmie Åkesson gjorde så, men några media påstår att han inte fördömde kuppen. Ren lögn alltså.

När jag skriver detta på fredag eftermiddag har fortfarande ingen identifierats eller gripits. SVT fortsätter dock spekulera och intervjuar ”experter” på högerextremism. Uttalad vänsterpress håller fortfarande på och gafflar om högerextremism. På sociala medier är det allt fler som undrar om det inte är vänsterfolket själva som skapat en ”false flag” operation för att få anledning att attacker alla partier, politiker och väljare med högeråsikter.

När Ebba Busch nyligen tvingades av scenen vid ett möte där skränande vänsteraktivister störde, hörde jag ingen vänstermedia kalla de terrorism eller hot mot demokratin. Kuppen i Gubbängen var störande av ordning, absolut. Men terrorism? Nej!

Samtidigt meddelas att en amerikansk domstol river upp dommen mot Harvey Weinstein som föll efter MeToo-drevet i media. Rättegången ska tas om.

I ”rättssäkra” Rumänien ska rättegång inledas mot Andrew Tate på liknande anklagelser som fällde Weinstein.

I Sverige meddelar Högsta Domstolen att prövningstillstånd getts till att i Nacka tingsrätt pröva gruppen Auroras stämning av svenska staten för brott mot klimatmålen. Det hela måste anses vara ett resultat av åratal av ensidig propaganda i media.

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

14 svar på Medias perversiteter

 1. Peter Sjöström skriver:

  Fanns ett parti i marginalen , Svenskarnas Parti som när de hade torgmöten så ringde kyrkorna i sina klockor ivrigt påhejade av etablissemanget och skränande vänsterfolk . SD och AFS drabbas ju fortfarande av dessa demokratins och det fria ordets förkämpar .
  Och med etablissemangets godkännande . Som Reinfeldt uttryckte det om när SD-anhängare fick stryk på gator och torg : har man de åsikterna så får man räkna med att få stryk !! Inget försvarande av yttrandefrihet där inte . De andra kakistokraterna är inte bättre de .
  Mvh Sjöström

  • Benny skriver:

   Att vänstern av idag, likt nazisterna i Hitler-Tyskland, har sina stormtrupper som ska utföra det smutsiga jobbet att tysta all opposition ser vi exempel på titt som tätt. Och dessa aktivister är verkligen inga dunungar utan ofta härdade kriminella efter alla dåd genom åren. Nästan ingen av dessa våldsverkare har hamnat in fängelse eller bara fått kortare ”straff” på öppna anstalter. Man kan även med fog misstänka att det som hände i Stockholm var en ”false flag” för att öka förtrycket mot oliktänkande inom högern utfördes av vänsteraktivister som noga dolde sina identiteter.

  • Göran skriver:

   Första gången Alternativ för Sverige åkte runt på valturne möttes de av våld, såväl handgemäng som stenkastning, spottloskor med mera. Inte hörde jag något ord får riksdagen om det, eller från någon enskild politiker, löpsedlar eller något liknande.

   Jag kan säga som så, att en del jag gillade mer figurerna i Alternativ för Sverige, var att de inte backade för något ovan, utan tvärtom gick framåt och utmanade. Det kallar jag riktiga ledare och inte något av det politiska träskets ryggradslöshet.

 2. Conny Lundberg skriver:

  Man häpnar över hur tondöva SVT/svenska media är beträffande hur stor andel av allmänheten som ser igenom det skräp som svenska media presenterar som sanning. Det verkar inte som om det spelar någon roll hur mycket information som motsäger de lögner som av media presenteras som sanna nyheter. Några av de mest gränsöverskridande lögnerna som sprids är de om vaccinet och klimatet trots att otaliga artiklar i fria media har detroniserat dessa lögner som genom sin tondövhet skadar oändliga mängder av människor och allas vår frihet!
  Det framstår som en sanning onöjlig att inte förstå för varje tänkande människa att den globalistiska parasitklassen har tagit strupgrepp på media genom korruption eller utpressning och att de tänker köra ända in i kaklet om vi inte genom samlade ansträngningar stoppar dem från att förstöra allt det som håller samman vårt samhälle idag!

  • Ivar Andersson skriver:

   Jag häpnar över hur stor del av befolkningen som tror på SVT/SR/dagstidningarnas snedtolkning av verkligheten. De rödgröna har över 50% av röster i opinionsmätningarna.

 3. Pingback: Medias perversiteter | ulsansblogg

 4. Göran skriver:

  Snart lär väl det som hände i Gubbängen benämnas som Gubbängskravalerna eller Gubbängsattacken.

  Att politikerträsket blir så upprörda är nog för att de ser ett hot mot sitt träsk. Vänsterpartiet är ett utmärkt parti för att få de vänsterblivna att stödja träsket. De är ju även beredda att ta till våld och till och med dödligt våld för att försvara politikerträsket. De vet inte själva om det, för så lågt sträcker sig nog inte deras intellektuella förmåga.

 5. villvaraanonym skriver:

  Jangdal konstaterar: ”Genast samlades all media och krävde starka fördömanden från samtliga partiledare mot högerextremistisk terrorism och demokratihot.”

  Jag kan observera och konstatera att folk och Etablissemanget — ”all media” (journalister/krönikörer: ’väktarna’ av demokratin), folkvalda politiker, diverse personer/organisationer som uttrycker sig i offentligheten — inte har förstått/observerat/accepterat att detta hot redan har verkställts/infriats:

  – Sverige är inte längre en demokrati (om man får tro på forskares/professorers observations- och konkluderingsförmåga):

  [Mina versaler.]

  PREMISS:
  1. Grundlag, Regeringsformen (RF, 1974:152):
  KAP 1, §1: ”All offentlig makt i Sverige utgår från folket.”;
  KAP 3, §2: ”Riksdagen utses genom fria, hemliga och direkta val.”
  (Se 2016 Expressen nedan.)

  2. 2022-09-11 Expressen: ”Mer än hälften vågar inte stå för sina åsikter”
  Sten WIDMALM (professor i statskunskap, Uppsala universitet och forskningsledare för ”Det öppna samhället”):
  – ”Visst låter det som en klyscha – men DEMOKRATIN står och faller med vår SAMTALSFÖRMÅGA.”

  OBSERVATION:
  1/5. 1997-05-21 Riksdagen, invandringsminister Pierre SCHORI (S):
  – ”RASISM och främlingsfientlighet skall KRIMINALISERAS OCH JAGAS. Det går inte att i en DEMOKRATI hitta några ursäkter, till exempel att det är fel på INVANDRAR- och FLYKTINGPOLITIKEN.”

  2/5. 2010-09-21 Sveriges Television: ”Häxjakten mot (SD) ett hot mot demokratin”
  Andrias Isik, frilansjournalist (fd. Newsmill.se):
  – ”MEDIER OCH PARTIER måste sluta med denna häxjakt mot SD och istället föra en sund och KONSTRUKTIV DEBATT om problemen som SD påtalar.”

  3/5. 2014-02-02 Sveriges Radio P1 Debatt: ”Hur mycket rasism tål Sverige?”
  (tid 11:12)
  Jörgen HUITFELDT [i dag på Kvartal.se]: – ”Vad blir KONSEKVENSERNA… om människor är RÄDDA för att LUFTA nån slags oro för NEGATIVA KONSEKVENSER av INVANDRINGEN?”
  Sanna RAYMAN (Svenska Dagbladet) : – ”Va sa du?”
  HUITFELDT: – ”Om de är RÄDDA FÖR ATT STÄMPLAS SOM RASISTER och därför håller igen med saker dom vill säga – är det nåt problem med det?”
  RAYMAN: – ”Dom kommer att rösta på SD, och vi kommer att få en extremt liten invandring.”

  (MIN KOMMENTARER: Rayman fick fel. Se 2016 Expressen nedan.)

  4/5. 2022-06-16 Uppsala universitet (www.uu.se): ”Politisk intolerans begränsar debatten i Sverige”
  ”PEKAS UT SOM RASISTER”
  – ”I debatten om IMMIGRATION och integration har till exempel olika debattörer pekats ut som RASISTER, eller fått kommentaren: ’Nu klev du över gränsen, nu är du på SD-sidan’. Sker det här alltför ofta så STANNAR DEBATTEN, menar Sten WIDMALM.”

  5/5. 2024-01-24 Kvartal.se: ”Så fungerar den svenska SJÄLVCENSUREN”
  Statsvetarna Sten WIDMALM, Thomas Persson och André Casselbrant [SOM-undersökning, 2022]:
  – ”Allra högst är den bland SVERIGEDEMOKRATERNAS SYMPATISÖRER, där över 80 PROCENT uppger att de INTE ÖPPET KAN UTTRYCKA SINA ÅSIKTER.”

  SLUTSATS/KONSEKVENS:
  (”… av ensidig propaganda i media.” [***]):

  Repris från ovan: ”Riksdagen [dvs. folk­representationen i Sverige] utses genom fria, hemliga och direkta val.”

  (2014-12-06 Dagens Nyheter Debatt, fd. statsminister Stefan LÖFVEN (S):
  – ”Sverigedemokraterna är ett NYFASCISTISKT enfrågeparti som vare sig respekterar människors olikheter eller Sveriges demokratiska institutioner.”)

  ((2016-04-08 Aftonbladet Debatt: riksdagsledamöterna Finn BENGTSSON (M), Rolf K. NILSSON (M):
  ”SD:s partiprogram RASISTISKT i klartext”))

  2016-01-27 Expressen Debatt, forskare vid Göteborg universitet:
  – ”Hade KVINNORNA VÅGAT ÅSIKTSRÖSTA i lika hög grad som männen, utan att ta hänsyn till vad andra tycker, hade SD enligt gängse väljarmodeller MED RÅGE VARIT SVERIGES STÖRSTA PARTI.”
  – ”Det visar sig nämligen att män och kvinnor inte alls skiljer sig särskilt mycket åt när det gäller INSTÄLLNING TILL INVANDRING eller politiskt förtroende. Tvärtom visar undersökningar att KVINNOR sympatiserar med INVANDRINGSKRITISKA PARTIERS BUDSKAP i samma utsträckning som män.”

  ’BEBÅDELSE’:
  Kommer historeböcker om 50 år att omnämna ovan under kapitlet ’Sverige 1980–2025: Från demokrati till icke-demokrati: Orsak och verkan – Invandring, EU, Digitalisering’ ?

  [***]
  (”… av ensidig propaganda i media.”)
  ¤ = inför Riksdagsvalen:
  – 1996-05-06 Expressen: ”Främlingshatets nya ansikten” (läs om Ingrid Björkman hos Det Goda Samhället.com /2022/08/20/).
  ¤ 2010 ­Expressen Ledare: ”Rösta nej till HATET”
  – 2012 SVT Debatt (tema) ”[svenskars] RASISM eller ängslighet?”
  – 2012 Aftonbladet Ledare ”Sverigedemokraterna är fortfarande RASISTER”
  – 2013 SVT Opinion (tema) ”Har Sverige blivit RASISTISKT?”
  ¤ 2014 Aftonbladet Ledare ”Enbart RASISTER bör rösta på Sverigedemokraterna”
  ¤ 2014 Expressen Ledare: ”I dag röstar vi nej till RASISM”
  ¤ 2018 Expressen: ”Hundratals KÄNDISAR i upprop mot SD”
  ¤ 2022 Dagens Nyheter Ledare: ”Amanda BROBERG: SD:s RASISM ligger inte bara i rötterna, om den ständigt skjuter nya skott”

 6. Göran skriver:

  Vet ni var konflikter med utlänningar eller invandrare först skedde i Stockholm? På fotbollsplanen. Vi som är lite äldre kan säkert minnas de så kallade invandrarlagen som misshandlade domare och motspelare som började ske under 1970-talet,

  I Stockholm infördes att varje fotbollsspelare skulle ha en legitimation, som skulle lämnas till domaren innan matchstart. Jag tror inte fotbollsspelare idag ens vet vad som var orsaken till att legitimationer infördes.

  Under samma tid började invandrargäng dra runt på Stockholms gator i jakt på svenskar att provocera och misshandla.

  Under minst 50 år har det varnats för invandringens konsekvenser. Hur har alla dessa bemöts? Ja, det är bara att läsa villvaraanonyms inlägg ovan.

  Jag får skratta åt att även SD lika korkade som alla andra och tror att invandringsproblemet är något nytt.

 7. Christian H skriver:

  Det är självklart att en stor invandring från länder med en kultur väsensskild från den svenska orsakar problem. Det största problemet är att våra politiker inte inser detta utan tror att alla människor är likadana oavsett kön, etnisk- och kulturell bakgrund, ålder, utbildning eller erfarenhet. För många tjänster idag är inte kompetensen det viktigaste, utan man anser att köns- och mångfaldsaspekter är det viktigaste. Ett exempel på detta hörde jag på morgonens Tv4-nyheter, där en polis beklagade sig över att så många kriminella infiltrerat polisen, vilket kraftigt försvårat deras förmåga att klara upp brott. En vanlig metod var att utnyttja kvinnliga politikers kärlekstörst, utnyttja dem och sedan pressa dem på uppgifter. Mångfaldsaspekterna och oviljan att inse att blivande poliser med bakgrund från en kriminell familj sannolikt kommer att läcka uppgifter är ett annat vanligt problem.
  Jag hörde från en bekant, vars bekant i sin tur arbetat på Svt att de har som policy att 40% av de anställda ska ha invandrarbakgrund. Det är dubbelt så många som i samhället för övrigt! Detta innebär i praktiken en diskriminering av svenskfödda, men att vara svensk, äldre, man, heterosexuell och tänka självständigt ses numera inte som en tillgång utan som en belastning. Ryggradslösa unga och okunniga individer som är lätta att forma och indoktrinera är vad pk-etablissemanget numera vill ha!

  • Christian H skriver:

   Rättelse:
   Jag skrev: kvinnliga politikers kärlekstörst
   Ska vara: kvinnliga polisers kärlekstörst

 8. villvaraanonym skriver:

  (Tack för återkopplingar; en del av yttrandefriheten.)

  Det verkar som om ämnet (Sverige har inte längre en fungerande demokrati p.g.a. åsiktsförtryck) är alltför stort för att helt kunna förstås (förutom rent akademiskt: objektivt konstatera faktum?); det blir bokstavligen ofattbart: – ’Det gäller inte för oss; det kan inte hända här (i Sverige)’.

  Ofattbart för till exempel Det Goda Samhället.com:s skribent Birgitta Sparf, som skriver följande i en Facebook-text 2023-05-23 (”HAR SVENSKA FOLKET RÖSTAT FÖR DET HÄR?” [Hennes versaler]):

  – ”Vad som hänt inom inrikespolitiken från valet 2010, då SD kom in i riksdagen, fram till idag är politiskt vansinne, helt BORTOM MIN FATTNINGSFÖRMÅGA [Mina versaler].”

  (”De som gör det väldigt lätt för sig påstår, ofta intellektuellt ohederligt, att svenska folket har röstat för allt detta. Vilket jag hävdar är helt fel. […] Jag har aldrig gått till val och röstat för att Sverige skulle bli mångkulturellt, en social och ekonomisk utsugarnation för människor från Mellanöstern och Afrika.”)

  Detta trots att hennes ’chef’, den kloke/livserfarne Patrik Engellau, personligen har UPPLEVT… åsiktsförtrycket (vilket är den term som normalt används då människor, i andra länder, är rädda för att yttra sig — i Sverige benämns denna företeelse som bl.a. ’beröringsskräck’, ’åsiktskorridor’, ’smutskastning’, ’brunsmetning’ och ’tystnadskultur’)…

  – ”Det fanns en tid när jag tog illa vid mig av att bli kallad reaktionär eller RASIST [Mina versaler] eller BRUNRÅTTA eller motsvarande. Det hände mig då och då att bekanta, till och med folk som jag betraktar som vänner, förklarade att de inte gärna ville synas i mitt sällskap eftersom det kunde skada deras rykte. Sådant gjorde mig illa till mods eftersom jag, liksom de flesta andra, är ett flockdjur som ogillar när de andra aporna i flocken förklarar att jag inte är välkommen i den stora ömsesidiga lopplockningen.”

  … och BEVITTNAT det:

  – ”Till bara för något år sedan var nästan alla i Sverige rädda för fasciststämplar och sladdrande tungor. Jag känner åtskilliga som röstade på sverigedemokraterna i valet 2014 och ännu till valet 2018 skämdes att tala om sina preferenser. Men det handlade egentligen inte så mycket om sverigedemokraterna utan om RÄDSLAN [Mina versaler] att över huvud taget torgföra, även i mindre sällskap och framför allt på jobbet, särskilt om man arbetar inom skolavårdomsorg eller universitet, sin oro över utvecklingen i Sverige.”

  I texten (”Förolämpningen som härskarteknik”, 2020-01-21) visar han en total oförståelse för de två parternas/sidornas totala skillnad i tolkningen av verkligheten när han drar slutsatsen:

  – ”Dagens svenska samhälleligt sanktionerade och till och med uppmuntrade mobbningssystem handlar emellertid inte bara om att stämpla, utpeka och utfrysa utan också, och kanske framför allt, om att försöka undergräva människors självtillit och känsla av tillhörighet till gemenskapen.”

  – ”Det är PK-isternas härskarteknik [***]. Jag känner mig utsatt hela tiden. Ibland är det stort, ibland smått.”

  Hur annars menar Engellau att svenska ’rasister’/’främlingsfientligheten’ i Sverige ska bekämpas än medelst härskartekniken ’mobbing’ (dvs. utpekanden och utfrysning)?

  – De/den ska inte bekämpas därför att premissen är fel, men bara enligt den subjektiva Engellau: – Han (likt alla andra svenskar som känner sig ’mobbade’) anser sig själv inte vara ’rasist’/’främlingsfientlig’.

  FÖRSLAG till Frihetsportalens läsare att verifiera företeelsen (dvs. det ’självvalda’ åsiktsförtrycket, bl.a. hos Birgitta Sparfs (fd.?) branschkollegor: 2022-05-09 Socionomen.se (Akademikerförbundet SSR): ”Tystnadskultur tvingar duktiga medarbetare att bli passiva vittnen”):

  – I t.ex. de sociala samman som Engellau nämner… föreslå omfattande Hemvandring, eller uttryck sympatier för Alternativ för Sverige (AfS, det ’nya’ SD/NyD), eller säga att du inte (längre?, någonsin?) tror på det mångkulturella samhället (vilket Jangdals NewsVoice-tidning (ännu) gör), eller att du oroas över den demografiska förändringen…

  (2020-01-31 Aftonbladet: ”Det här är Malmös vanligaste namn 2019 [på nyfödda]”: – ”… på namntoppens tredjeplats hamnar Mohamed”)

  … den som vågar: 2010-10-08 Aftonbladet ”Hjälp, min son är sverigedemokrat” – ”[b]röt kontakten med sin son, som röstar på sverigedemokraterna. ’Jag har grubblat över om felet är mitt’, säger hon.”

  Vilken annan metod än Hemvandring skulle kunna få stopp på den nuvarande utvecklingen i Sverige (premiss: oönskad)?

  (2023-11-04 Kvartal.se, Veckopanelen: ”Man kan inte utbilda [Integrera] vuxna [Muslimer] i att inte vara antisemiter [eller anamma svenska NORMER]”: –”Judar i Sverige vittnar om oro och rädsla i kölvattnet av kriget i Mellanöstern.”)

  ((2023-11-27 Socialdemokraternas pressträff: Lawen REDAR: – ”Vi har fått en ökad segregation och etnifiering som har skapat många utsatta områden där den sociala kontrollen är för låg, och där OSUNDA NORMER och HEDERSKULTUR har fått fäste.”))

  I ÖVRIGT, undrar jag varför intelligentian i Sverige (Axess Magasin, SVT:s Mats Knutson, Kvartal.se, Det Goda Samhället, Riks.se, m.fl.) — den part i samhället som har i uppgift att tänka/analysera mer än gemene man — inte har förstått? Ämnet (ingen har läst/tror på göteborgsforskarnas debattinlägg i Expressen 2016 ovan?) är alltför otroligt ofattbart?

  (Vad som också är otroligt och ofattbart är, att jag skulle ha bättre (objektiv) tolkningförmåga av verkligheten än… alla andra?)

  PS
  Extrema situationer frammanar extrema (men vanligt förekommande) jämförelser: – Jag undrar om det var så här som 30-talsjudarna kände det: – Varför förstår inte folk? Kan de inte tolka vad de ser? Det är alltför overkligt för att kunna förstås? (’Äsch, så länge man håller tyst så fungerar väl livet rätt bra ändå.’)

  [***]
  ’PK-isternas’ ’härskarteknik’ — eller uttryckt på ett annat sätt: hur Media spontant reagerade på vittnesmål över anställdas rädsla för att rasist-nischas (rädsla för att förlora jobbet) om de yttrade ’fel’ åsikter om invandringen — kan ses i denna YouTube-video…

  ”Debatt Vad är politisk korrekthet. Media tystar debatten?” (2014-03-08)
  (’sammanfattnings-video’: ”Svensk debatt om invandringen”, 2014-03-07)

  … där nuvarande SVT-chefen Jan HELIN (dåvarande chefredaktör och VD på Aftonbladet) reagerade med (32:30—34:13) ”ömhudade debattörer”, ”inte tål motargument”, ”det är ju patetiskt”.

  Med-debattörerna SVT-vd:n Eva ”herre gud” HAMILTON och SR-vd:n Cilla BENKÖ reagerade över huvud taget inte, därför att (33:35) ”… dom lever i en annan verklighet än vad ni gör”.

  (I vilken verklighet lever Ni? – Er egen, eller andras?)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *