Dimridåer

När det nu krisar för den amerikanska bilindustrin säger förståsigpåare att de inte tillverkar bilar som kunderna vill ha. Det tror jag är helt fel eller i vart fall en grov förenkling av kundernas bakomliggande resonemang inför sina val.

Egentligen tror jag att amerikanerna tillverkar precis de bilar som folk verkligen vill ha. Men på grund av politisk korrekthet och politiska hot om att ägare av amerikanska drömbilar i framtiden ska straffas, väljer de att köpa andra bilar som inte har den stigmatiserade auran kring sig. Enkelt uttryckt, vem vill inte ha en rymlig och bekväm bil med en stark motor?
Dessutom har nog de amerikanska tillverkarna lite för enkelt låtit sig luras av sin president att den amerikanska stilen kan försvaras med militärmakt i en globaliserad värld. Det förtjänar även att påpekas att USA har stått lite för ensamma i sin kritik av kyotoavtalet och hysterin kring overifierade klimatförändringar. Särskilt sedan Ryssland svek och skrev på.

Det här inlägget postades i Trafik, äldre text och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.