Ljuset i tunneln är en bil

Lars Berge i SvD 16/5, raljerar över suvägarnas mentala tillkortakommanden. Hans fånerier följer samma mönster av avundsjuka som alltid drabbar svenskar vars högsta mål i livet inte är att ständigt leva politiskt korrekt. Parallellen med den avundsamma kommentaren om penisförlängare som beteckning på de populära muskelbilarna på 70-talet, är given.

När avunden ser mentalt förkrympta människor i denna bilglädje, ser jag människor som bejakar sin livsglädje och livslust. Det är klart att sådant är utmanande för jantelagens tillskyndare.
Här finns ett och annat att lära av gayrörelsen. Att inte låta sig nedslås av varken homofober eller autofober. Nej, låt oss alla, som älskar bilar och vad de kan göra för att underlätta våra liv, komma ut ur garderoberna och artikulera vår kärlek. Till slut kanske även de körkortslösa kollektivtrafikanterna kommer ut ur sina mörka vrår och erkänner att ljuset i tunneln är en bil.

Det här inlägget postades i Trafik, äldre text och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.