Allt måste marknadsföras

Varför tror dagens politiker att de genast måst förbjuda en massa fungerande saker och aktiviteter som vi hållit på med länge och som fungerar, bara för att några få märkliga särintressen fått för sig att förlänga sin trotsålder in i vuxenlivet och kräver stopp för allt som de inte själva gillar?

Var är den grundläggande insikten om individens frihet och att den inte får inskränkas enbart på grund av andras missnöje? Ska alla frågor avgöras genom att man mäter vem som skriker först eller högst? Vad ska vi då med demokratin till?
Det är oroväckande att ingen längre kan fortsätta med sin legitima aktivitet utan att ständigt marknadsföra den och lobba för den. Om man missar att göra det finns det alltid andra som propagerar för att verksamheten ska stoppas. Oemotsagda lyckas de, eftersom ingen journalist eller politiker längre tycks ha varken mod att stå upp för, kunskap om, eller intelligens att förstå vad som är rätt.

Det här inlägget postades i Frihet, äldre text och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.