Gud har inte rösträtt här

Vi lever i en demokrati. I en demokrati ska råda så stor frihet som möjligt för att uppnå optimal effektivitet för såväl individer som för samhället i stort.

Religionerna propagerar för en ordning där deras samfund ska tillåtas vara en högre beslutande makt än de demokratiska församlingarna. Ja, de hävdar rent av att de handlar på uppdrag av en sådan makt. En främmande makt sett ur vårt demokratiska perspektiv.
Varje demokrati har rätt att försvara sig och sitt demokratiska system. Försvaret av yttrandefriheten ska vara starkt. Men försvaret av det demokratiska systemet som sådant måste ibland tillåtas vara ännu starkare. I försvaret mot politiska ideologier såsom nazism och extrem kommunism erkänns detta öppet av såväl jurister som politiker.
Ingen av dessa mörkerrörelser har dock till närmelsevis så starka och vittförgrenade organisationer bakom sig som de religiösa samfunden. Det märks inte minst i de muslimska länderna. Men om vi skräms av de odemokratiska inslagen i de muslimska länderna ska vi inte inbilla oss att vi kan skydda demokratin genom att lyfta fram kristendomen eller någon annan religion. Sådant leder endast till religionskrig och försvårar på ett övermäktigt sätt för förnuft och sanning att träda fram.
När pastor Green från predikstolen påstår att Sverige ska drabbas av Guds vrede i form av naturkatastrofer för att vi inte lever enligt hans tolkning av Bibeln, då har han uttalat ett hot mot vår demokrati som vi inte kan låta passera.
Man får tro vad man vill. Men man får inte vilseföra svensk allmänhet med avsikten att etablera främmande makt vid styret för vårt land.

Det här inlägget postades i Frihet, äldre text och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.