Hastighetsskatten nästa?

Alliansen gör stort nummer av att de avskaffar fastighetsskatten. Göran Hägglund (kd), förklarar myndigt att skatten, eller vart fall värdet som skatten beräknas på, varit fiktivt. Därmed har skatten varit orättfärdig.

Så bra. Då kanske vi slipper dumma fortkörningsböter i framtiden. Fortkörning måste ju vara ett fiktivt brott eftersom det saknas brottsoffer. Boten blir därmed orättfärdig. Skulle det inträffa en olycka, så finns sedan tidigare helt andra lagparagrafer som kan hantera ansvarsfrågan och påföljden, oavsett vilken hastighet som varit fallet.
Om alliansen blir förkämpar för avskaffandet av all orättfärdiga, konfiskatoriska och frihetskränkande lagar mot fiktiva brott har de mitt fulla stöd. Men om det bara går ut på att säkra redan förmögna människors tillgångar, blir jag mer tveksam. Om det dessutom går ut över dem som har små medel, får de i mig en direkt motståndare.

Det här inlägget postades i Trafik, äldre text och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.