Korea-TV

RPS går i ett meddelande ut med nyheten att de nya fartkamerorna har avsedd effekt och sänker hastigheterna och räddar liv. Si och så många har bötfällts. SVT:s Rapport läser upp nyheten i en berömmande ton. Samtidigt kan den observante trafikanten med egna ögon se att allt fler kamerakåp gapar tomma, allt fler bilister bryr sig inte om att sänka farten förbi kamerorna, eftersom man upptäckt att man ändå inte blir straffad. Korea-TV.

När Per Collin och andra synar bluffen, då svarar RPS och vägverket med att man minsann ska börja utnyttja den i systemet inbyggda möjligheten att mäta snitthastighet mellan kamerorna. Här ska minsann inte folket mopsa sig! Har vi en fullfjädrad byråkrati, där politikerna i lag är förbjudna att lägga sig i den dagliga verksamheten, då ska det också kännas i skinnet på folket att det verkligen är så!
Meteorolog Per i SVT pratar om ovanliga väderhändelser. Allt är bevis på att klimatförändringen är verklig och skapad människan. I hans tankevärld finns därför bara ett sätt att förhålla sig. Vi måste minska våra utsläpp. Kanske med så mycket som 100%. Han säger det utan att blinka, utan att skämmas. Korea-TV.
Naturen är så vist inrättad att årsmånen alltid varierar. Det är som om varje art och varje typ någon gång ska få sin chans, sina optimala förhållanden. De som förfäras över dessa ständiga förändringar och hävdar att vi måste göra något för att vidmakthålla ett godtyckligt status quo, är inget annat än charlataner. De vill sätta sig över naturens ordning. De hävdar moraliskt tvång, men de bedriver politik för sin sjuka mor. De är beridare i den nakne kejsarens käpphästkavalleri.
När ska seriösa media göra sin plikt och avslöja dessa dumheter? Eller är tittarsiffror, lösnummerförsäljning och att hålla sig populär viktigare än det demokratiska samhällets revisorsuppdrag?

Det här inlägget postades i Frihet, äldre text och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.