Juli 2012

SvD redovisar en undersökning Novus gjort för Fortum, 6 av 10 svenskar vill ha mer miljövänlig el. Hur då frågar man sig? Minst 95% av den svenska elen är miljövänlig. Vad tror de att det finns utrymme för att förbättra?
Som man ropar i skogen får man svar. Det ligger naturligtvis ett ekonomiskt intresse bakom, att få skattemedel till investeringar Fortum önskar göra. Skattepengar är ju gratis för alla, ungefär som lingon och allemansrätt, eller hur? Det gäller bara att knuffa rätt opinion framför sig.

Åsa Romson (mp) talade igår i Almedalen, vid sin sida hade hon förre TV-meteorologen som bredde på om klimathotet. Idag talar Fredrik Reinfeldt (m). Han har därmed ett guldläge att förklara vilken bluff detta klimathot är. Miljömupparnas krav på civilisationens hastiga resa rätt ner i avgrunden måste få ett motvärn. Är Reinfeldt mannen att upprätta det?

I USA har en misstroendeomröstning gått igenom i representanthuset mot justitieminister Eric Holder på grund av hans hantering av en utredning om vapen som hamnade i händerna på knarkkarteller i Mexiko. Det rapporterar CNN.
Justitiedepartementet förnekade först att operationen existerade, men tog senare tillbaka det uttalandet och republikaner i kongressen har menat att Holder mörklagt utredningen när han vägrat att lämna över dokument om operationen.
Och nu fälls alltså Holder för trots mot kongressen. Beslutet innebär att representanthuset via domstol nu kan kräva att få ut dokumenten.

Mardrömmen måste vara att vara Anders Wijkman. Att vakna upp en dag och inse att man har haft totalfel hela livet och att man tack vare sin förment goda vilja lyckats genomdriva tokigheterna.

Enligt Donna Laframbroise fanns det i 2007 års IPCC-rapport 18500 referenser till litteratur om klimatförändring. Hela 5587 av dessa var så kallad grå litteratur, icke peer-reviewed, som IPCC hävdar att de aldrig använder. Det är 30% som är av en sort de själva hävdar saknar vetenskapligt värde.
Nu har IPCC och Pachauri till slut dragit konsekvenserna detta och andra avslöjanden. Till nästa rapport, den 5:e, ska de börja redovisa sanningen. Det var på tiden, men har de någon trovärdighet kvar?

Det här inlägget postades i Korta kommentarer och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Juli 2012

  1. allemand skriver:

    Varför skulle de leverera sanningar, det har gått bra så här långt att leverera lögner?

  2. Samuel af Ugglas skriver:

    Den som känner för att analysera verksamheten kring ”Fast &Furious” skandalen kommer snart finna taktiken för att Demokraterna äntligen får chansen att provocera fram en strykning eller ändring av ”The Second Amendment”.
    När väl de ca. 130000 soldaterna återvänder från alla uppdrag utanför det egna territoriet blir det en lämplig ”milis” för att avväpna hela den amerikanska befolkningen utan urskiljning. Det är Obamas dröm med Holder som redskap. Bl.a annat därför är bevakningen otroligt intensiv för tillfället. Man betraktar Nixon’s Watergateskandal som en ren västanfläkt till jämförelse på grund av de många mördade Mexicaner som fallit offer för amerikanska vapen med Holder som avsändare.

Kommentarer är stängda.