Mossig feminism

First Aid Kit fick fyra grammis för sin musik under året. De var beredda på tre och hade förberett tacktal för dessa. I det tredje tacktalet lyfte de fram att de var glada för att de fått pris trots att de inte spelade på sin kvinnlighet och inte på glitter och glamour. Visst, de har all rätt att vara glada för att deras sätt att uppleva och framföra musik hyllas.

Men när de går vidare och säger att de hoppas att detta blir mall för att bryta något slags könsstereotyper inom underhållningsmusiken, då har de trampat iväg långt på tandemcykeln. Det är ett uttryck för en teoretisk, inskränkt, i snäva kretsar politiskt korrekt hållning, främmande från verkligheten.

Det finns kvinnor som är glada om de kan tjäna några extra kronor om de anspelar på eller visar upp sin kvinnlighet. Det finns både män och kvinnor i publiken som gillar det. Det finns även män som är glada om de kan tjäna några extra kronor på att visa upp sin manlighet. Också i deras publik finns både män och kvinnor som gillar vad de ser.

För artister, både män och kvinnor finns det en publik som uppskattar glitter och glamour. Vilka är systrarna First Aid Kit att skriva hela världen på näsan att det bara är viss sorts musik accentuerad med viss scenutstyrsel som ska utgöra mall för publikens smak? Den sortens mossiga genusflum har vi lagt bakom oss för länge sedan.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på Mossig feminism

  1. Sten-Arne Persson skriver:

    Det värsta giftet som våra massmedia har sprutat i oss i högre och högre doser från Alva Myrdals tid är den falska jämställdheten som effektivt slår sönder våra familjerelationer och tömmer vår landsbygd på ungdomar och företag. Under lång tid har genusmaffian på universitetsnivå fått stora ekonomiska anslag för att inbilla våra studenter att det inte är någon skillnad på könen. KÖNET ÄR BARA EN SOCIAL KONSTRUKTION är budskapet. All vetenskap ska numera omvärderas utifrån dessa skattefinansierade genuspedagogers idéer. Gå gärna in och läs på Tanja Bergkvists Blogg. Hon är fil. doktor i matematik och har under lång tid bekämpat denna genusmaffia med kunskap och inte minst humor. De gånger hon släppts fram i massmedia har hon sopat golvet med sina motståndare. Hon har under sin uppväxt varit i Bulgarien hos sin släkt och känner uppenbarligen igen kulturen som vi drabbats av. På senare tid har hennes bloggande av någon anledning varit mera sporadiskt. Man får hoppas att hon inte står under hot. Men det finns mycket godsaker att ta del av bakåt i tiden. Inte minst roliga videos. Gå gärna in och kolla här
    är länken http://tanjabergkvist.wordpress.com/genusvaldet-drar-fram/

Kommentarer är stängda.