Miljöpartisterna och Trump

Så här en fredag, efter två veckors ganska allvarliga och seriösa diskussioner på Frihetsportalen, kan vi väl kosta på oss lite ironiserande över verkligheten och politiken.

Miljöpartisterna borde älska Donald Trump, för de har ju inskrivet i sina stadgar att de ska motverka ett fast etablissemang. Därför har tvingande rotation på språkrörsposterna. Ingen i amerikansk politik, som MP brukar ogilla, har utmanat etablissemanget så som Donald Trump gjort, varför älskar de honom inte?

Vilket för mig fram till en dikt jag skrev för många år sedan.

Grönt är skönt

Grönt är skönt, säger de och höjer skatten.
Grönt är skönt, säger de och dämmer vatten.
Grönt är skönt, säger de och tager i beslag.
Grönt är skönt, säger de och skrockar med behag.
Grönt är skönt, säger de och fredar snåren.
Grönt är skönt, säger de, det växer igen med åren.
Grönt är skönt, säger de på trottoaren.
Grönt är skönt, säger de och fredar haren.
Grönt är skönt, säger de och ojas för klimatet.
Grönt är skönt, säger de och blottar hatet.
Grönt är skönt, säger de med makt.
Grönt är skönt, säger de i ökad takt.
Grönt är skönt, säger de och tar din rådighet.
Grönt är skönt, säger de i allvis nådighet.
Grönt är skönt, säger de som veta bäst.
Grönt är skönt, säger de, vad tas härnäst?
Grönt är skönt, säger de.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 svar på Miljöpartisterna och Trump

 1. Göran skriver:

  Grönt är skönt, säger de och låter människor svälta.

  • Åke Sundström skriver:

   Visst, tekniska genombrott med genmodifierade grödor mm kan försvåras av deras propaganda, men dessbättre har de mer rabiata falangerna inte fullt så starkt genomslag som PK-media vill påskina. I vår del av världen är brist på livsmedel inget bekymmer, det är fjärde världen som berörs och där vänder man oftast dövörat till. I dessa länder är för övrigt de egna mer eller mindre diktatoriska regimerna det helt dominerande hotet, inte bara mot matförsörjningen.

   • Göran skriver:

    Vad jag menar är som Hans Rosling säger, att först måste de fattiga bli gröna; sedan kan de få välstånd.

    De gröna stödjer så gärna de diktatoriska regimerna. Hur kommer det sig att de diktatoriska regimerna stödjer klimathotet? Pengar ner i fickan på dem.

    Det du och jag skriver är alldeles för komplicerat för en grön att förstå. Kanske beror på att deras hjärnor fungerar sämre på grund av brist på animaliskt fett och protein.

    • Åke Sundström skriver:

     MP:s ledare är inte okunniga, men djupt ohederliga, både i debatter och i sin politik. De förstår, men vill inte lyssna när fakta äventyrar deras levebröd – så reagerar även andra partister.

     Det politiska ljugandet är legio och går inte förhindra. Men jag menar, som du säkert noterat, att dessa lögner bara kan överleva med hjälp av en maktlojal, korrumperad forskarkår. Det är denna mjukryggade (och rent av brottsliga, via tjänstefelen) intelligentia, som är Ondskans viktigaste redskap.

     Till det gänget hör även Hans Rosling, inte helt men delvis. Han tiger t ex om klimatnojan, men gör stor nytta genom att med hjälp av sina skickligt uppbyggda diagram berätta en sannare historia än den gängse om utvecklingen i världen.

     Därför undrar jag om han verkligen sagt det du i första stycket lägger i hans mun – och i så fall som ett instämmande eller som ironiserande kritik. Om han är rätt citerad, gissar jag att hans avsikt varit att raljera över miljövännernas och andras, t ex våra biskopars, ovilja att se verkligheten som den är och bekräfta att klyftorna i världen är snabbt krympande – inte alls växande som biståndsbyråkrater och PK-pressen påstår.

     • Göran skriver:

      Jag hörde Hans Rosling säga det på plats, men det var innan han offentligt hade någon uppfattning om klimatet. Hans Rosling har fel i flera avseenden, men hans rent ironiska uppfattning om hur gröna bromsar utvecklingen i tredje världen är helt korrekt.

      Samtidigt är hans vurmande för diktatoriska regeringen rent kontraproduktivt och där tappar han helt förståelse för vissa ekonomiska incitament.

      Jag måste faktiskt fundera lite på om MP:s politiker verkligen förstår och väljer att vara ohederliga. Jag tror faktiskt att de inte förstår, eller rättare sagt väljer att inte förstå. Men att inte söka information när det hela verkar uppenbart ologiskt, kan säkert definieras som ohederligt.

 2. Niklas skriver:

  Det här förslaget torde göra varje miljöpartist till en sann EU-vän http://www.lantbruk.com/skog/skogsagare-oroade-eu-kan-fa-makt-over-avverkningen

  • mats skriver:

   Ja, gissa vilket svenskt parti som är mest redo att stödja ett sådant förslag?

 3. Stefan Eriksson skriver:

  Voine, Voine !!

  Ett steg vidare i eussr,s FANTASKISKA samhällsdestruktion.
  Men, allvarligt talat:
  Mer muppar i Bryssel, torde väl betyda att det snart imploderar.

  • Åke Sundström skriver:

   Jovisst, sönderfaller har nog redan inletts, med eller utan ännu fler muppar/gröningar i Bryssel. Brexit var bara första steget på reträtten från den feltänkta federala drömmen. Nu är ju även olyckan Merkel på fallrepet, så slutet är närmare än de flesta vill tro. Säkert kommer Bryssel-maffian att obstruera i det längsta, när de ser sin parasitära tillvaro hotad. Men utan tyskt stöd är nog loppet kört.

 4. Anders Rydén skriver:

  Ha, ha,
  Jag kom att tänka på ett citat ”om demokrati verkligen hade gjort skillnad hade makthavarna förbjudit demokrati”

Kommentarer är stängda.