Stolligheten tilltar

I Aftonbladet säger Greta att alla vuxna måste strejka för klimat den 27 september. En politisk strejk får de lov att göra, enligt kollektivavtalet, säger tidigare LO-juristen Kurt Junesjö.


Aftonbladet och Greta har samlat ihop ett gäng barn med kända föräldrar eller förfäder som kräver samma som Greta. Eller vad sägs om efternamn som Jarl, Fröhling, Axelsson, Liedberg?


Enligt Expressens opinionsmätning med frågan, Kan du tänka dig att strejka för klimatet svarar 89 % absolut inte, 2% kanske och 9% ja, det är viktigt, detta när jag läser på nätet kl. 21.11 på torsdagskvällen.


Stolligheten tilltar alltså i media och ”samhällseliten”, medan förnuftet börjat segra hos vanligt folk. Nästan synd att man är pensionär, så man kan inte gå till jobbet och demonstrera mot dem som strejkar. Men man kanske kan gå ut på stan och demonstera.

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

18 svar på Stolligheten tilltar

 1. Niklas skriver:

  Kanske dags att strejka för en stärkt äganderätt istället?

  • Stefan Eriksson skriver:

   Om en strejk för äganderätt iscensätts då kommer det per automatik att märkas. De som äger något är i regel med och producerar något som behövs, till skillnad från de som avser att strejka för klimatet som kommer att gå obemärkt förbi.

   Kanske bara bra att sådana strejkar där det snart nog framgår att det gjorde ingen skillnad om de var ”på jobbet” eller inte.

   Å andra sidan; finns där strejkrätt, så finns väl rätten till lockout också, eller ??

   • Göran skriver:

    Var och vartannat företag i Sverige har texter om hur de är klimatsmarta, är koldioxidneutrala eller har lågt klimatavtryck. Allt detta är totalt nonsens. Det går inte att bevisa, utan är endast hyckleri.

    • Åke Sundström skriver:

     Ja, vad har hänt med företagarklassens förstånd? Och hur oroande är inte detta intellektuella sammanbrott – såvida det nu inte ”bara” handlar om en slags kollektiv letargi, att inte orka bryta sig ur den kvävande åsiktskorridoren?

     Att man, precis som politikerna, egentligen inte menar det man skriver och ursäktar sig med att ett enskilt företag inte har råd med att avvika från rådande koncensus? Av rädsla för att bli nedskrivna i Aftonbladet? Ack, vilken fasa!

    • Stefan Eriksson skriver:

     Vad händer om strömmen till dessa företag bryts, då kan de ju verkligen stoltsera med att vara ”klimatsmart”.
     Människor tillräckligt gamla för att ha levt på den östra sidan av järnridån, har erfarenheten i någorlunda färskt minne.
     De var ju ”klimatsmarta” redan på den tiden, eller hur?

  • Samuel af Ugglas skriver:

   Strejk för ÄGANDERÄTTEN kan Du glömma. Socialisterna har redan verktyg för att konfiskera resten de inte stulit vi skatteutplundringen.
   Tömda hyllor i mattemplen är nog det enda som möjligtvis kan få medborgarna på bättre tankar.

   • Niklas skriver:

    Tja, strejkar ”rätt” personer (oavsett orsak), så blir det tveklöst tomt på affärens mathyllorna – med åtföljande hungerkravaller.

 2. Mats Jangdal skriver:

  Nu kommer Greta ut som vänsterextermist. Inte så oväntat, kanske.
  https://www.friatider.se/greta-kritiseras-f-r-antifa-tr-ja

  • Göran skriver:

   Förvånad eller förväntat, Mats? För egen del, en tidsfråga. Vi kan nog förvänta oss alla andra steg i denna fascistiska rörelse från Greta: rasism, censur, våld eller uppmuntran till våld, inskränkningar i äganderätten, skadegörelse.

   Det roliga med antifascisterna är att de klär sig i svart. Adolf Hitler hade sina brunskjortor och fascisten Benito Mussolini hade sin motsvarighet svartskjortor.

 3. Sten-Arne Persson skriver:

  Bra mats att Du plockade upp opinionsundersökningens resultat. När jag följde din länk till Expressen ovan så kunde jag inte se de siffror som Du presenterat, från torsdagen 2019-07-25 kl. 21.11., där hela 89 procent av de tillfrågade svarade att de inte kunde tänka sig att gå ut i strejk för klimatets skull. Det var nog inte meningen att detta tydliga resultat skulle publiceras. Skulle inte tro att det blev löneförhöjning för de inblandade.

  En rejäl och välförtjänt käftsmäll för AFA-folket, agronom Rockström m.fl. Och inte minst den av Globallisterna kontrollerade massmedian som i praktiken styr vår regering och riksdag. Gång på gång griper de in när våra statsministrar utses genom Bilderbergergruppen samtidigt som kameleonten Annie Lööf häckar i Globallistorganisationen Trilaterala kommissionen. Det händer inget förrän folket slutar att prenumerera på Gammelmedias tidningar. Prenumerera på Nya Tider istället som är en seriös tidning samtidigt som vårt folk stöttar alla vettiga bloggare som finns på nätet. Inte minst de som blir förföljda av organisationer som AFA och EXPO. Det har gått så långt i Sverige så att grundaren av EXPO Robert Aschberg 2019-04-09 valdes till Publicistklubbens ordförande. Hur finansieras dessa organisationer och vad är deras mål?

  • Göran skriver:

   Hur de finansieras? Staten tar dina pengar och ger till dem. De som sitter i staten och delar ut pengar är själva medlemmar eller någon form av anhängare till dessa organisationer.

 4. Åke Sundström skriver:

  Men för dagen kan vi ju glädja oss över Boris´ triumf i England. Kanske är det denne oborstade rabulist som kan sätta punkt för EU-diktaturen? Ett framgångsrikt Brexit får följdeffekter i andra länder, det kan vi vara säkra på. 9 av 10 européer förstår inte att det finns bättre alternativ, nu får de anledning att tänka om. Det ljusnar för gamla Europa, äntligen!

  Har inte kollat var Boris står i klimatfrågan (någon som vet?) men kan han genomskåda EU-bluffen borde han lätt kunna skära klimatalarmismen i strimmor. Och han kommer tvingas ta ställning, med Farage i parlamentet lär han inte kunna smita ut genom någon bakdörr.

 5. Jan Norlin skriver:

  Vad säger IF Metall att låta Volvoarbetarna strejka för klimatet och sedan gå ut i arbetslöshet pga fordon inte i framtiden skall använda bensin och diesel? Blir det klimatnödläge på verkstadsgolvet?

  • Mats Jangdal skriver:

   Är någon vice sekreterare eller så som sagt att de brukar avstå från politiska strejker, om det inte är särdeles nödvändigt.
   De väntar alltså på politiskt besked, ja eller nej till klimatstrejk.

Kommentarer är stängda.