FN klagar på närande sektorn

FNs hållbarhetsmål är bara nonsens, snömos. Det hela går ut på misstänkliggöra dem som verkligen kan något, bönder, skogsbrukare, fiskare, jägare, praktiker och fula ut dem. Därefter kan man fritt installera högskoleindoktrinerade idioter som inget kan i byråkratin. Människor som tror att de tillrättalagda experiment de genomfört i laboratoriemiljö utgör en korrekt avbildning och förståelse av verkligheten. Dessa ska nu se till att gapet mellan FNs mål och den noterade verkligheten utplånas.


Detta görs och kan göras för att kommunisterna korrekt har identifierat det moderna samhällets yttersta svaghet, individernas fragmenterade kunskap och därmed fåfänga tilltro till ”experter”. Medverkande till detta är det raseri för att skapa licensiering och snäva behörigheter för de mest vardagliga saker. Behörigheter som måste uppdateras med täta intervall för att inte förfalla. Därur kommer ett expertvälde som är lätt att kontrollera för den som betalar experterna. Det vill säga den som håller i statens via skatter indrivna penningpåsen.

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

19 svar på FN klagar på närande sektorn

 1. Dandersan skriver:

  Det pågår ett klimatmöte i Madrid-eller är det två?
  Heartland har direktsänt ett möte för skeptiker. Dvs de forskare som inte får framträda på FNs möte eftersom de kommer till helt andra, mer optimistiska, slutsatser.
  5 timmars nöje för den som tror på globens framtid: https://www.youtube.com/watch?v=a3W8EVEEKQ8

 2. Jan Andersson skriver:

  Detta har jag tänkt på hela veckan, tack!

  Det är inte den som betalar en spade som vet hur den skall användas, utan den som gräver. I mitt arbetsliv har jag lärt mig det mesta av det jag kan från de med mindre teoretisk skolning än min egen, samt ganska mycket av några äldre kollegor på samma nivå. ”Gubbarna” häpnade ibland inför mina frågor, men svarade gärna och utförligt på vad de ansåg som självklarheter.

  Cheferna med akademisk skolning har aldrig tillfört något alls, de bästa var de som höll sig undan. Varför de skulle tjäna dubbelt eller tredubbelt så mycket som oss andra var en naturlag som ingen kunde göra något åt. Vi tyckte ibland synd om dem och undrade hur länge de skulle stå ut eller när de skulle bli förflyttade, men det kvittade oss egentligen lika.

  • Göran skriver:

   Donald Trump har alltid skickat ut sina barn på byggen där de har fått jobba med allt möjligt. Förklaringen till det är helt enkelt, att om du behöver ha ett dike grävt så ska du veta hur man gräver ett dike. Då kan ingen dikesgrävare lura dig.

   Det finns en del exempel på där nyutexaminerade ekonomer sätts i kommuner och ska sköta upphandlingar. Inget som helst ansvar mot oss skattebetalare.

   I Huddinge kommun har de ett eget byggbolag. Av någon underlig anledning lyckas detta byggbolag bygga allt ungefär dubbelt så dyrt än om de låter något privat bolag bygga.

   • Jan Andersson skriver:

    Om tio kommunalarbetare är sjuka/vabbar tio procent av arbetstiden så anställer kommunen en arbetare till, för att kunna upprätthålla verksamheten. Det går ju att höja kommunalskatten.

    Om tio privatanställda arbetare är sjuka/vabbar tio procent av arbetstiden så kan inte arbetsgivaren anställa en arbetare till, eftersom produktionen har sjunkit tio procent. Det har man inte råd med eftersom kunderna inte vill betala mer för varorna/tjänsterna.

   • Åke Sundström skriver:

    Utan konkurrens blir allting dubbelt så dyrt, det är den verklighet som inte ens våra förment borgerliga partier har kurage att erkänna eller åtgärda i sina politiska program. Man väljer i stället att jamsa med i det framtidsimperistiska spåret, att övervältra kostnader och bördor på våra barnbarn med hjälp av en annan planekonomisk idioti, minusräntan. Med stöd, dessutom, av ekonomiprofessorer som av omsorg om sina egna sinekurer vägrar påpeka att kejsaren är helt naken. En narr och bedragare. Precis som dom själva.

 3. jmm skriver:

  Glöm heller inte bort cop 25 – klimatmöted som nyligen höllsi Madrid. Här sätts klimatagendan för världen och allt är bara fejk. https://jmm.nu/cop-25-och-klimatbluffen/

  • Mats Jangdal skriver:

   Det pågår som bäst och om du klickat på länken i mitt inlägg så hade du kommit till en av de rapporter som avhandlas, den om gapet mellan FNs klimatönskemål och verkligheten.

 4. Stefan Eriksson skriver:

  Eftersom FN ser en olägenhet i den närande sektorn, så drar jag den förenklade slutsatsen att FN tillhör den tärande sektorn. Kanske kan man benämna det den gemensamma tärande sektorn.

  Och så höjs undrande tankar om varför nationalistiska krafter stärker sitt mandat världen över.

  Jag tror mig ha svaret; FN har vuxit ur sin kostym och bör anpassa sin verksamhet därefter.

  • Mats Jangdal skriver:

   Ja, eller möjlig har de försökt kränga på sig för stor kostym och hela världen kan se att de inte är i närheten av att kunna bära upp den.

   • Åke Sundström skriver:

    Det handlar nog mer om att de anställda tagit makten och har sitt eget bästa som det enda syftet. Har det funnit någon hederlig generalsekreterare sedan Lie och Hammarskjöld?

    • Mats Jangdal skriver:

     Och då räknar jag inte Hammarskjöld som hederlig heller. Han var en proselyt till Hägerström och blev mördad i Kongo för att han försökte driva en linje som inte hade stöd av de starka medlemsländerna.

     • Åke Sundström skriver:

      Intressant, om nu din tes är väl underbyggt, som det brukar vara. En källa eller flera samstämmiga?

      • Mats Jangdal skriver:

       Landet mindes jag fel, Rhodesia/Zimbabve. Kopplingen till Hägerström är väl belagd.
       Övrig information får man liksom samla på sig och bedöma utifrån egna erfarenheter.
       Subjektivt alltså.

       • Åke Sundström skriver:

        Det var främst din tes om att ”de starka medlemsländerna” som skulle ha beställt mordet som fångade mitt intresse. Finns det kanske bevisat att det var denna grupp (och inte Katangarebellerna själva) som gav uppdraget till den belgiske legosoldat som sköt ner H:s plan? Fast de två hypoteserna behöver förstås inte utesluta varandra.

        • Mats Jangdal skriver:

         Vad jag läst så krävde han att USA skulle gå med på fortsatt inriktning på den fortsatta politiken som liknade svenska modellen, vilket de inte accepterade.
         Finns vissa märkligheter med amerikanskt stridsflyg, byte i sista stund av vilka som var med på planet, etc.

  • Ivar Andersson skriver:

   Den våta drömmen för FN och EU är beskattningsrätt så att tillgången på pengar blir obegränsad.

 5. Åke Sundström skriver:

  ”individernas fragmenterade kunskap” – där är du inne på något viktigt. Fackidioter, t o m professorer, som behärskar sin egen snäva specialitet, men kan vara förvånansvärt okunniga om helhetsbilden eller om andra delar av sin egen disciplin. T o m Assar Lindbeck, fela på makroekonomi, men helt vilsen (ärligen eller som ombud för ett särintresse) om t ex energipolitiken.

 6. Samuel af Ugglas skriver:

  ”Individernas fragmenterade kunskap och därmed fåfänga tilltro till ”experter”? (Den var fin)
  Vi upplever ju var dag hur socialistiska politiker och svansen av tjänstemäns misslyckade försök att förse den svenska befolkningen med bostäder och livsmedel.
  Vi importerar ca 1/2 av vad vi äter. Resten sköter ”granbarkborren” och rovdjurskramarna med hjälp av ”ALLEMANSRÄTTEN”!!!

Kommentarer är stängda.