Fler utträden ur EU?

Brexit har gjort att åtminstone några rannsakar vad som sker i Bryssel. Nigel Farage säger att det är utomordentligt lätt att bli bekväm och bortskämd när man kommer till Bryssel som parlamentariker. Lobbyister bjuder ständigt på allt, vin, sprit, god mat, mm. Oavsett vilka ambitioner man kom dit med, är det alldeles för lätt att förföras av frestelserna och bli en okritisk eu-vän. Han menar att det verkar ha drabbat även SD.


Det kan bli fler länder som lämnar EU. England styrdes en gång av danska kungar. Seglande folk verkar ha ett annorlunda synsätt på frihet än icke seglande. Norrmän, ålänningar och islänningar längtar inte efter EUs tvångströja.


Svenskarna är inte längre så seglande som vi en gång var. Storskogen kanske ger oss en falsk bild av friheten och en förrädisk trygghet. Men andra länder inom EU har fortfarande levande minnen av sovjetunionens förtryckande gemenskap. Blir umgänget för svårt och krystat inom EU kommer de att söka sig ur. Senast då måste Sverige också ta steget ur, känna vinden i ansiktet, känna stänk av frihetens sälta och låta solen värma anletet.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 svar på Fler utträden ur EU?

 1. Dandersan skriver:

  I en undersökning om var man lever lyckligast ligger önationer i topp.
  Island, Irland, England Men även Sverige Finland Danmark och Norge platsar.
  Hittar inte just den undersökningen men denna: https://www.globalis.se/Statistik/Lyckoindexet

  Kanske är det så att isolerade miljöer skapar samhällen med god sammanhållning.Ta en stad som Filipstad-isolerad i Värmländska skogen-där var de väl lyckliga?

 2. Stefan Eriksson skriver:

  Var står gränsen att finna mellan en idog lobbyist och en korrupt karaktär?
  Svårt att säga, men helt klart upplevs skillnaden som ”hårfin”.

  Klarar inte lobbyisten att föra fram sitt budskap utan att muta mottagaren, ja då kanske det är mer rätt att kalla det för korruption. Vilket ju inte låter så ”rumsrent”.

 3. Samuel af Ugglas skriver:

  Går det att specificera hur många skattefinansierade svenskar som deltar i detta jippo och hur mycket de kostar utöver alla övriga bidrag som svenska folket tvingas att bidraga med?
  Den sanne ”federalisten” tycker förmodligen det är ointressant men kommer de att tvinga fram Sveriges undergång kan det bli intressant att veta varför.

 4. Göran skriver:

  Det är en medveten strategi att korrumpera eu-byråkrater och politiker. De senaste SD-politikerna som åkte till EU blev snabbt svikare av Sverige.

 5. Göran skriver:

  Det framgångsrikaste länderna är små nationer.

Kommentarer är stängda.