Tjernobyl i politiken

Att följa utvecklingen i Sverige idag är som att se katastrofen i Tjernobyl i slow motion, fast värre! I den tidens toppstyrda och korrumperade, ofta handlingsförlamade Sovjetunionen fanns det trots allt ett fåtal rakryggade personer som vågade tala om för politbyrån vad som egentligen hände och vad som måste göras.


I Sverige är det ingen som har den status och pondus att de kan säga till partiledningen, regeringen, eller riksdagen vad som måste göras, och bli tagen på allvar. Istället låter man Ann-Sofie Hermansson schavottera i domstol för att ha kallat extremister för extremister. Att säga sanningen kan numera vara ett hatbrott och medföra fängelse.


Här låter man genusvetare och identitärer förstöra våra läroanstalter, kriminella gäng i en osalig blandning spränger och skjuter, skitungar rånar och förnedrar skötsamma kamrater, obildade och ångestfyllda personer demonsterar och kräver totalitär politik för att stoppa inbillad klimatförändring, gäng rånar och misshandlar äldre i deras hem.


Media vänder bort sina ögon från allt sådant och rapporterar om vem som är rikast i byn, vem som hånglat med vem, sk. vänt i häcken reportage, mello, matlagning och recept, håna Trump, BoJo och Brexit. När verkligheten blivit för obekväm, sviker de som har till uppgift att ha stenkoll på den.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

14 svar på Tjernobyl i politiken

 1. Stefan Eriksson skriver:

  Extra dyster idag Mats? Men förstås är (det radioaktiva) nedfallet till följd av härdsmältan i Rosenbadreaktorn som tynger ditt sinne.

  Rosenbad är av speciell karaktär där försök ännu pågår att utvinna den inneboende energin i materian som laddades redan 1970.
  Då (på den tiden) lyckades forskarna i sina försök med centrifugen på HSBs centraltvättstuga att isolera ett renodlat bränsle till Rosenbadprojektet (S 349) (där S är grundämnet och 349 är atomnumret).
  Detta ”bränsle” ansågs vara ”klyvbart” i flera steg, och utgöra en garant för att riksdagen i evig tid kommer att bestå av S-nuklider till en renhetsgrad motsvarande 97%.

  Rektorn Rosenbad byggdes med handledning av ASEA (Automatisk Sovjetisk Energi Allmänt) med försäkran om att militära intressen aldrig kommer att hävda inflytande på denna centraleuropeiska anläggning, och det ledde till den så väl omdiskuterade neutrala status som Sverige och därmed Rosenbad erhöll.
  Ledningen tillsattes av USSR med Olof Palme som enhetsansvarig.

  Förhållandet som utlovade automatisk uppgradering av härden visade sig vara falsk marknadsföring, det krävdes ett antal devalveringar på 70-talet för att ens uppnå kritiska tal där processen kunde fortgå.
  Under 80-talet gjordes en del radikala men ej lyckosamma försök med att byta driftsledningen utan framgång då det visat sig att omfattande S-nuklider redan satt sig i det yttre höljet av Rosenbad.

  Så har det i princip fortgått under förutvarande decennier utan att Rosenbad kunnat visa på positiva tal för sina ägare.
  Detta till trots har processen fortgått (om än med utebliven levererad energi), och numera återstår endast 3% av det ursprungliga bränslet. Resten (97%) utgörs av nuklider i en eller annan form där egenskaperna ej ännu kunnat säkerställas.
  Blandningen är därtill allt för komplex, med ett högt innehåll av Mp-nuklider.

  Så,,

  Nu upplever vi följderna av S-ledningens försök med Rosenbads-reaktorn, att på egen hand försöka höja koncentrationen av ”rent” klyvbart (S) i olika överenskommelser utanför reaktorblocket.
  (DÖ, JÖ, och allt vad det benämns).
  Samtidigt frigjordes mer utrymme i och med att styrstavarna helt drogs ur reaktorn 2016, för att möjliggöra en ytterligare kapacitetshöjning med hjälp av importerat mox-bränsle.

  Härdsmältan lät med andra ord inte kunna överraska någon, utan är en följd av snart 50 års drift utan att nytt rent bränsle tillförts.

  (Ps. S-nuklider i skepnad av element ingående i 7-klöver-stapeln, har en halveringstid (genomsnittlig) motsvarande 30 år. Ungefär som Cesium 137. Ds.)

  • Dandersan skriver:

   Vilket avslöjande. Det låter allvarligt och måste åtgärdas-vi tillsätter en utredning!

   • Stefan Eriksson skriver:

    Tilläggas bör att:
    Det importerade mox-bränslet är visserligen av hög renhetsgrad, med mycket litet inslag av PK-nuklider, sk. ”muppar” som har en intern haverifunktion i sina bindningar till mer rent bränsle, av vilken sort det än vara.
    Problemet är dock att detta bränsle (högreaktivt) visar sig ej kunna modereras med kända metoder(ss. traditionella styrstavar).
    Med visshet om detta förhållande så är bestämt en utredning av högsta prioritet för att då visa på kontroll över den uppkomna situationen.

  • Mats Jangdal skriver:

   En bra beskrivning, Stefan!

 2. Dandersan skriver:

  Lyssnade på Trumps tal till nationen. Tänk om vi kunde få en sådan berättelse berättad för oss.
  Media har svårt att förmedla detta eftersom de sitter fast i ett hörn inmålade av ett samstämmigt förmedlande av Trumptwitter som hånas.
  Undrar om demokrater och Svensk media är speciellt stolta denna veckan?

 3. Åke Sundström skriver:

  Lagom lättsam sammanfattning av vår nationella härdsmälta, borde få en och annan att tänka till. Bara en invändning: du är otydlig om var ansvaret ligger. För det verkligt skamliga är ju att dagens sönderfall i hög grad är en produkt av det förment konservativa partiets ideologiska kapitulation, under Bildt och Reinfeldt. Båda Gösta Bohmans raka motsatser, med maktspelet som det centrala och sveket mot den egna väljarbasen som en ofrånkomlig konsekvens.

  Det ser tyvärr inte nämnvärt bättre ut med Kristersson, Reinfeldts motsats – men en vingelpetter liksom denne. Fast kanske har Uffe till sist börjat vakna upp ur sin långa sömn i högerbunkerns mysiga och kravlösa värme? Att locka tillbaka SD-väljare blir dock ingen enkel match, därför är ett samregerande med Jimmy och KD den enda framkomliga vägen ut ur den borgarsocialistiska återvändsgränden. Evig skam över Partiet (M) att den omvägen blivit nödvändig.

  • Mats Jangdal skriver:

   De borgerliga partierna och de borgerliga väljarna i stort, är sedan länge, 50-60-70 år, inget annat än nyttiga idioter i sossarnas flinka händer.
   Att de borgerliga är fega, lata, korkade och okunniga kan man i viss mån lasta dem för. Men det illasinnade bedrägeriet, det är sossarnas metod och medvetna val. De förtjänar all upptänklig och tillgänglig kritik för det.
   Innan sossarna är borta från taburetter, riksdagsplatser och ämbetsposter blir inte Sverige friskt. Om Sverige den dagen är ett kalifat eller en fri demokratisk nation återstår att se.

   • Åke Sundström skriver:

    Varför denna mannamån? Kan inte inse på vilket sätt Reinfeldt skulle vara mindre ”illasinnad” eller medvetet skurkaktig än Palme, Persson eller Löfven.

    Och du nämner ju själv moderaternas största förbrytelse, att initiera den process som riskerat att göra Sverige till ett kalifat – fast med SD:s framgångar får väl den hotbilden anses vara överspelad. Tack vare väljarnas reaktion, inte på grund av att den moderata partiledningen någonting ångrat. Så visst har Reinfeldt och hans bunkergäng i minst lika hög grad som några sossar eller miljöpartister bidragit till att förvandla Sverige till en parlamentarisk diktatur. Vi är ju redan där, eftersom M och S till 95 procent är eniga om politiken och därför att den moderata partiledningen vägrat lyssna på protesterna från sina egna gräsrötter.

    • Mats Jangdal skriver:

     Därför att han inte fattat att han är en del av den socialistiska manipulationen. Han är själv en nyttig idiot, precis som dem han lett in i fördärvet.
     Eller som Eistein ibland påstås ha sagt. Universums utbredning och människans dumhet är båda oändliga. Men vad gäller universum är jag inte helt säker.

     Sverige är ingalunda räddat från att bli ett kalifat. Kolla Hans Jenseviks pedagogiska redovisning.
     https://www.youtube.com/watch?v=GZGDWgsaDlE#action=share

     Du och jag kanske slipper uppleva det. Men efter 2050 är det nog kört.
     Nya signaler från Kina gör att hela världen kan misstänkas ha fallit för islam om 100-150 år.
     Ska skriva mer om det.
     Hoppas få hem Johan Westerholms bok snart. Troligen ingen munter läsning, men upplysande.

 4. Samuel af Ugglas skriver:

  Härdsmältan igår efter Preident Tumps tal i Kongressen och omröstningen i Senaten, State of the Union blev precis så våldsam som man kunde befara.
  Först två Clintons därefter Obama och nu Pelosi.
  Vad gör man med detta avfall?
  Är det förvaringsplats ”GITMO” som gäller?

Kommentarer är stängda.