Undersåte eller fri

När jag talar om frihet blir många människor provocerade. ”Vad ska du med frihet till?” ”Du bara tror att du kan bli fri, att du kan göra något med din frihet!” Är några av de saker folk brukar säga. Man kan till och med få höra, ”Så du tänker ta min frihet ifrån mig då?” Samtliga kommentarer visar på en vanlig men skrämmande dålig uppfattning om vad som menas med frihet.

Om jag däremot säger att jag inte gillar att vara undersåte, då får jag instämmanden av i princip alla. Ingen vill vara en undersåte. När jag går vidare och påstår att det i Sverige och för den delen även i andra demokratiska länder, pågår en undersåtefiering som våra politiker olovandes trycker ner över oss uppifrån, får jag också då medhåll många.

Naturligtvis får jag en del mothugg, men inte alls lika många som när jag talar om frihet. Om vi båda, eller alla som inte är politiker eller rent av regering, är undersåtar, då känns det för svensken mer jämlikt. Jämlik misär, det kan tydligen svensken fördra. Man kan till och med få fler att inse att vi på något sätt måste stoppa den pågående undersåtefieringen. Få inser dock att det att kräver att man själv engagerar sig eller åtminstone röstar på andra partier och andra politiker än de som tillåtits försnilla vår frihet och göra oss till undersåtar.

En av de stora frågorna är dock: Varför är de demokratiska staternas ledare så kåta på undersåtefiering av sina medborgare att de är villiga ett inbördeskrig för att få som de vill? Den globalistiska agendan har inte ens någon spärr mot ett globalt världskrig för att nå en global undersåtefiering. Vi måste protestera mycket tydligare än vi hittills gjort!

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 svar på Undersåte eller fri

 1. Dandersan skriver:

  Skillnaden är hårfin-mellan undersåte eller medborgare.
  Dax för deklaration.
  Kanske kan skillnaden märkas om man är villig avstå sin skatt eller ej.
  Det blev en fyllnadsinbetalning och lite till Ukraina 😉

 2. Pingback: Undersåte eller fri | ulsansblogg

 3. Göran skriver:

  Fri är att få bestämma sitt eget öde. Många tror att frihet är någon form av att få göra vad man vill. Så, är det inte, eftersom frihet innebär ett stort ansvar och att ta ansvar för sig själv och sina egna beslut.

 4. ivarandersson skriver:

  De demokratiska staternas ledare gillar att styra befolkningen precis som de icke-demokratiska staternas ledare. Fast metoderna skiljer sig åt. I demokratierna används skatterna för att ha myndigheter som reglerar medborgarnas liv t.ex. genom skattefinansierade SVT, SR och de flesta papperstidningar. Inför val används skatterna till valfläsk för att säkra regeringsinnehavet.

  • Benny skriver:

   Det finns inte så många riktiga demokratier kvar utan de flesta har blivit partidiktaturer som Sverige är ett utmärkt exempel på! Partistyrelserna med ett fatal individer styr vilka marionetter som de för fram som skyltdockor för partiets politik och valfusket är utbrett och systematiserat. T o m Schweiz börjar mer likna de övriga ”demokratiska” länderna i väst världen dessvärre. Sverige är numera en kleptokrati där korruptionen grasserar och media abdikerat från sin roll som granskare av makten. Numera granskar media folket åt makten och förföljer alla som inte håller med makten vilket vi ju tydligt ser i dagarna…Ve den som vågar ha en nyanserad syn på invandring, klimatbluffen och Ukrainakonflikten du brännmärks direkt om du har en från maktens synpunkt avvikande åsikt. Det fria ordet har offrats på globalismens altare och den ”liberala” diktaturens hantlangare har glada dagar nu senast ”professor” Stefan Hedlund som ni kan läsa om på Fria Tider som sticker fram sitt fula tryne och har direkt fascistiska tankegångar utan att skämmas ett dugg för det!

   • Göran skriver:

    Om du är en riksdagsledamot i vilket parti som helst, vad spelar det för roll för just dig om ditt parti är i opposition eller regeringsparti?

    Det är ingen som helst skillnad. Du har din lön, du har ditt rum, du har din sekreterare och du behöver inte göra någonting i princip; bara hålla med och trycka på voteringsknappen enligt order och inte hota någon högre upp i partiet.

    Har det någon som helst betydelse för dig och din situation om det går bra eller dåligt för Sverige, om det är hög brottslighet, hög arbetslöshet, om folket lider osv. med elände? Nej, du har din lön, du har din…

 5. Samuel af Ugglas skriver:

  Ansvarar gärna inför någon, undersåte eller ej, men det helt avgörande är VEM.
  I dagsläget och sedan länge har vi inte kunnat anförtrott den uppgiften till NÅGON.
  Det största hindret är att vi som medborgaren inte kunnat avskeda/avpollettera dem vi anförtrott en uppgift och som bevisligen är emot svenska folkets eller nationens bästa.
  Testa t ex försvarsviljan hos folket och se vem som talar för Magdalena Andersson och även andra alternativ.
  Vi kan inte ens direktrösta på politiker utan att få en massa NOLLOR med i samma flock man kallar PARTIER.
  Det ligger nära till hands att röstskolka eller taktikrösta i September genom att rösta på SAP och stryka alla kandidater utom den som står sist på ”valsedeln”. Det skulle glädja mig att höra Magdalena Andersson förklara valet ogiltigt, lika klart som SAP´s röstsedel.

Kommentarer är stängda.