Storebror drar åt tumskruvarna.

Nu vill polisen göra det där som Ulrica Messing avslöjade av misstag när fartkamerorna skulle sättas upp. Som ni kommer ihåg skrev hon i propositionen (när hon var minister) ungefär att ”de ska endast användas till att avslöja fortkörare, till att börja med.” Man vill utnyttja den öppning i lagen som naturligtvis medvetet fanns där redan från början. Mer övervakning ska lösa byråkraternas sjuka kontrollbehov över medborgarna. På köpet får de fler karriärvägar, större stratifiering i hierarkin och högre status. Åtminstone i sina egna ögon.
Nu vill polisen gå från ATK (automatisk trafikkontroll) som de hastighetsregistrerande kamerorna (eller rättare sagt deras dataprogram) kallas, till ANPR (automatisk nummerplåtsigenkänning). Då fotograferas alla passerande fordon. På det viset ska man även kunna sätta fast dem som kör obesiktat, oskattat, oförsäkrat, stulet, utan körkort. Till att börja med… Det kan även användas till att helt enkelt hålla reda på folk, var de befinner sig, vem man är i sällskap med etc.

Hörde jag någon säga vad var det du sa, Mats? Varför får jag alltid rätt om politiska dumheter? När ska det bli stopp på den ständigt växande byråkratin? Endast en sak är säker, fortsättning följer.

 

Det här inlägget postades i Trafik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.